nokia 6020
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
nokia 6020
Powiedzcie mi czy nokia 6020 moze łaczyć z internetem przez GPRS mam taka i nie łaczy a moze jakis specjalny program jest potrzebny z gory dziekuje za pomoc.
- Varmack
- Stały użytkownik forum
Re: nokia 6020
Poszukaj w przyklejonych, moze coś ciekawego znajdziesz na ten temat...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
-
- Stały użytkownik forum
Re: nokia
Użyj opcji "Szukaj" - znajdziesz wiele tematów o nokii 6020 i podłączaniem do neta.jarpie7 pisze:Powiedzcie mi czy nokia 6020 moze łaczyć z internetem przez GPRS mam taka i nie łaczy a moze jakis specjalny program jest potrzebny z gory dziekuje za pomoc.
Pozdr.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Po pierwsze naucz się nazywać tematy
Po drugie: jak sie łaczysz, jaka sieć, co wpisujesz.
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A co ma siec do wyposażenia tej nokii?Sundance_kid pisze:Po pierwsze naucz się nazywać tematy
Tak, może się ona łączyć przez GPRS, równiez przez EGGE (szybszy GPRS) i jeżeli lączysz się przez IRD`e to nie potrzebujesz dodatkowego oprogramowania.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
nokia
Mam program do noki PC Suite wybieram polacz z internetem i wyskakuje mi ze nie wykryl modemu pisze zebym wybral modem z listy ale ta sie niechce rozwinac recznie tez sie nieda wpisac.
I nie piszcie mi rzebym sobie poczytal bo czytam juz z tydzien i nic jak ktos wie jak to zrobic to rosze o pomoc..
I nie piszcie mi rzebym sobie poczytal bo czytam juz z tydzien i nic jak ktos wie jak to zrobic to rosze o pomoc..
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Sciagnij ze strony nokii plik ze sterami do modemow i rozwiaze twoj problem.To sie nazywa NOKIA Connectivity cable driver lub cala aplikacje dla swojego fona .Jak ja zainstalujesz to bedzie tez sterow do modemow.
-
nokia
Skad moge pobrac NOKIA Connectivity cable driver jak to zrobic jestem laikiem w tych sprawach i czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> warto zawracac sobie tym glowe lacze sie z netem teras przez mode ED77 w orange przez GPRS czy przez nokie bedzie szybciej teraz mam 2,5kB/s
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Na to czy warto to sobie sam odpowiedz.Wszelkie stery pobierzesz tutaj
http://nokia.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/sterowniki/
Najlepiej pobierz cały pakiet dla swojego fona a pobierze to sie wszystko razem. POBIERZ NOKIA 6020
Modem ED 77 obsługuje również EDGE.2.5 KB/s to GPRS, widocznie nie jesteś w zasięgu EDGE lub jest dość duże obciążenie BTSa.
http://nokia.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/sterowniki/
Najlepiej pobierz cały pakiet dla swojego fona a pobierze to sie wszystko razem. POBIERZ NOKIA 6020
Modem ED 77 obsługuje również EDGE.2.5 KB/s to GPRS, widocznie nie jesteś w zasięgu EDGE lub jest dość duże obciążenie BTSa.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
klisza, następnym razem wypunktuje o ci mi chodziło to będzie to czytelniejsze.
Po ilu Ci spada ta predkość?
Po ilu Ci spada ta predkość?
- klisza
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeżeli masz płytę, którą dostałeś razem z kablem, to wsadź go do portu USB i gdy wyskoczy napis "znaleziono nowy sprzęt" to wsadź CD od kabla, wciśnij "sprzęt jest podłączony"->"sam wybiorę sterownik"->"przeszukaj lokalizację:stacja dysków CD" i po tym jak odnajdzie sterownik klikasz OK itd. Po zainstalowaniu kabla wchodzisz w panel sterowania, "dodaj nowy sprzęt" -> "sprzęt jest podłączony" -> "sam wybiorę z listy" -> "telefony i modemy" -> "nokia" (powinno juZ tam byc, jeżeli masz zainstalowany PC Suite) -> "nokia 6020 cable driver" i dalej OK itd. i wskazujesz na port COM, na którym zainstalowany jest kabel do nokii. Potem najlepiej utwórz recznie połaczenie dial-up (jest to opisane w przyklejonych tematach).
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
-
nokia
Zamienilem karty do modemu ED77 wlorzyłem karte od fona i na tej transfer jest szybszy sciaga 11KB/s a na modemowej mam tylko 2,5KB/s dlaczego tak sie dzieje obie karty mam w orange moze mam jakas blokade ale przeciesz nie sciagam ktowie ile jakies pliki mp3 .
-
Jeśli masz program Nokia Pc suite to będzie ci potrzebny ten sterownik
Downoload
Downoload
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
draco198 odkopałeś trupa sprzed ponad dwóch lat 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło - kolega pokazał,że potrafi korzystać z szukajkiSundance_kid pisze:draco198 odkopałeś trupa sprzed ponad dwóch lat