Wzmocnienie sygnału dla HUAWEI B593S -Kraków
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wzmocnienie sygnału dla HUAWEI B593S -Kraków
Witam mam pytanie i prośbę o poradę. Muszę wyprowadzić antenę na zewnątrz ponieważ w mieszkaniu mam straszne tłumienie. Jaką antenę wybrać ?. na załączonym linku jest moja lokalizacja. Mam HUAWEI B593S z LTE Cyfrowego Polsatu. Mieszkam na 8 piętrze wiec z wysokością nie mam problemu, z balkonu widzę wycinek Krakowa od kościoła Mariackiego po Płaszów i dalej tylko Tatry
. Na rysunku zaznaczyłem gdzie nie mam żadnych przeszkód. Miałem zainwestować w Sorensena ale znajomy doradził mi dookolną i co wy na to ? Moja lokalizacja https://www.google.pl/maps/place/Marii+ ... 19.9431694

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Wzmocnienie sygnału dla HUAWEI B593S -Kraków
Najblizszy nadajnik Plusa masz na Zabincu - okolo 400m. W.g. http://beta.btsearch.pl okolo 400m, ID 24017.
Sprawdz czy z nim sie laczysz, sprawdz czestotliwosc (powinna byc 2100MHz), jesli tak to kup dwie anteny na 2100 MHz.
Dookolne anteny nie sprawdzaja sie przy LTE.
Sprawdz czy z nim sie laczysz, sprawdz czestotliwosc (powinna byc 2100MHz), jesli tak to kup dwie anteny na 2100 MHz.
Dookolne anteny nie sprawdzaja sie przy LTE.
Nie pomagam na PW.
-
- Guru bezprzewodowy
Pokaż zakładkę z B593 Diagnostyka-kontrola stanu funkcji bezprzewodowej. Pokaże parametry sygnału LTE. Jakie masz problemy z tym CP? Najbliższe BTS-y LTE1800Aero2 to Żabiniec 45 i Prądnicka 80. Przełóż kartę do telefonu LTE z aplikacją Network cell Info i zrób testy obok B593 oraz na zewnątrz. Pokaż screena z zakładki DANE i speedtesty wieczorem.
-
Na razie mam dane z routera. Resztę danych jak pojawię się na miejscu.
-
- Mistrz bezprzewodowy
RSRQ -14 z 400m... Coś strasznie go zakłóca, nie wiem czy antena pomoże, to raczej sąsiad bawi się w Teslę.
Sprawdź jeszcze innych operatorów, masz ich w kółko pełno.
Sprawdź jeszcze innych operatorów, masz ich w kółko pełno.
-
Niestety jestem zdany na CP jeszcze 2 lata. Ogólnie chodziło nieźle ale jakoś w połowie grudnia z dnia na dzień spadło pobieranie do 5mb/s maksymalnie jest 10mb/s w godzianch porannych, za to wysyłanie zawsze mam około 20mb/s lub więcej. Myślałem ze ruter nawala ale sprawdziłem w innych lokalizacjach i jest ok. A w mojej lokalizacji wszyscy polecają antenę jednak mam mieszane uczucia czy wydanie 200zł jakoś pomoże.