Co mam czynić, by było lepiej?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marc
Początkujący użytkownik forum

Co mam czynić, by było lepiej?

Post autor: marc »

:( Znowu mam problem z moją kartą. Sytuacja jest taka:
1. Mam zainstalowaną kartę sięciową RT2004 Wireless LAN Card i internet chodzi na cacy.
2. Coś mi się komputer zaczął spowalniać, a później zwieszał się. Myślałem że przez tą nowiuśką Pandę Internet Security 2007 PL więc odinstalowałem ją.
3. Potem wgrałem Avast! i przeskanowałem cały system podczas jego ładowania: WYNIK: 13 plików zainfekowanych, gdzie wszystkie zostały usunięte.
4. Braciszek się skarżył, że gra nie może się uruchomić, bowiem coś za długo się ładowała, lecz mój komp spełnia jej wymagania.
5. Kiedy miało być było pieknie, nie mogłem się dostać na bylejaką stronę WWW, a cały czas było połączenie.
6. Straciwyszy wszelkie nerwy zdeinstalowałem cały system Windows XP i na nowo go wgrałem (przynajmniej teraz się szybko włącza) i wszelkie sterowniki (dźwiękówka, grafika, drukarka) włącznie ze sterownikiem do mojej karty sieciowej.
7. Dochodząc teraz do siudmego przykazania - nic to wszystko nie pomogło.

Podaje obecny stan/problem:
1. Kiedy kliknę Start, a następnie nakieruję kursorem na Połącz z - cały pasek menu na dole się zawiesza (wszystko widoczne, a nie działa i nie reaguje)
2. Kiedy prawym przyciskiem myszy kliknę na pasek menu (po resecie kompa) wybierając Właściwości, w zakładce Menu Start i Dostosuj dla normalnego menu startu XPka, znowu w zakładkę Zaawansowane - zawiesza się.
3. Chcę zobaczyć właściwości mojego systemu - żadna reakcja, pomimo że wybrałem tę opcję.
4. Panel sterowania też mi się zawiesza, kiedy kliknę na Połączenia sieciowe.
5. Mam 2 stacje dysków (CD-ROM i DVD-RAM), a nie chcą mi wychwycić płyt. Nawet żadną grę nie mogę zainstalować bo coś kreator długo myśli, a potem płytki przestają się "kręcić". Ale kiedy nie mam zainstalowanej karty sieciowej chcodzą one wprost idealnie.
6. Na dodatek nie mogę odistalować tego (za przeproszeniem) cholerstwa :evil: - prawie tak samo jak zainstalować gry.
7. Wszystko działa normalnie kiedy nie mam zainstalowanej tej karty. Myślę nawet, że to wina karty albo sterownika.

Nie wiem co mam dalej zrobić. Podoba mi się Internet, ale wobec powyższych przedstawionych wątków zaczynam się zastanawiać nad rezygnacją z niego.

Bardzo proszę o pomoc, radę. Ewentualnie gdzie mogę znaleźć lepsze sterowniki do RT2004 Wireless LAN Card, które byc może mogły by mi pomóc.

Porszę o szybką odpowiedź. :cry: [/b]
wolfek
Stały użytkownik forum

Re: Co mam czynić, by było lepiej?

Post autor: wolfek »

Zalecam FORMAT C: 8)
www.doladowania.kraczkowa.pl - Bezpieczne i szybkie do?adowanie Twojego telefonu
ODPOWIEDZ