Witam.
Pracuje w Francji, przemieszam się na statku wycieczkowym na rzece od Pryża po wszystkich wiekszych miejscowościach. Posiadam karte sim Free mobile lokalna 100gb. Używam routera Tp-Link Mr6400 cat 4, router moge wystawić przy samym oknie bez możliwości wystawienia anten zewnetrzncyh. Wiekszosci sytuacji zasieg i prędkość zadawalająca. Czy kupując sprzęt lepszej cat6-11 mogę polepszyc zbieranie zasiegów co przekładało by się na lepsze osiągi . Czy ewentualnie zakupić antene jakaś wewnetrzna do zbierania zasiegu lepiej do tego routera tp-link. Czy najlepiej nowy sprzęt? Jestem w Polsce do 28 więc mogę wszystko kupić tutaj.
Bardzo proszę o pomoc
Kupiłbym coś taniego, używanego z baterią i bez oporu wystawił na dach, przykleił plastrem na zewnątrz itd. Nie wiem co masz do wyboru ale ZTE 286 czy Huawei E5785 to w moim mniemaniu dobre rozwiązanie.
Problem ze dach jest 2 piętra do góry wiec zasiegu brak z takiego rozwiazania. stalowo duzo rur sygnał nie do dojscia. Jest duża szyba w pokoju. Tylko zastanawiam się czy Da się czyms lepiej zbierac zasieg niz tym Mr6400 tp linka. Czy np router z lepsza cat 6-9 bedzie lepiej zbierał z mozliwym ustawieniem pasm które ma łapać, bo ten pozwala tylko na auto. Bądz antene wewnetrzna ustawic przy oknie. Telefon mi łapie 4g+ przy oknie ciągle.