Kompresory
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kompresory
Witam,
Proszę o wypisywanie tu programów(najlepiej darmowych) do kompresji typu bluconnect compressor lecz działających na iPlus'ie.
Liczę na Waszą pomoc, ponieważ mam łącze gprs Iplus, a z tego co wiem na gprs'ie takie programy bardzo pomagają.
PS. Bardzo przepraszam, jeżeli taki temat już się pojawił.
Proszę o wypisywanie tu programów(najlepiej darmowych) do kompresji typu bluconnect compressor lecz działających na iPlus'ie.
Liczę na Waszą pomoc, ponieważ mam łącze gprs Iplus, a z tego co wiem na gprs'ie takie programy bardzo pomagają.
PS. Bardzo przepraszam, jeżeli taki temat już się pojawił.
iPlus Modem USB Comander EDGE
-
- Użytkownik forum
Re: Kompresory
Znane mi są dwa: TrafficCompressor i OnSpeed. Pierwszy darmowy po zarejestrowaniu, jednak czasami trzeba czekać na zwolnienie się serwera, drugi płatny - ale można skorzystać z trial`a.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
-
- Stały użytkownik forum
tunel ssh z opcją pakowania. Musisz mieć konto shelowe na serwerze zewnętrznym i putty. Google: tunel przez putty.
E160 Play
- pimosz
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A gdzie dostać darmowe konto shelowe ?kisiel291 pisze:tunel ssh z opcją pakowania. Musisz mieć konto shelowe na serwerze zewnętrznym i putty. Google: tunel przez putty.
-
TrafficCompressor, czy OnSpeed, który lepszy o co chodzi z
"...jednak czasami trzeba czekać na zwolnienie się serwera...",
czy to jest coś jak blueconnect compressor.
Jestem w tym temacie zielony
"...jednak czasami trzeba czekać na zwolnienie się serwera...",
czy to jest coś jak blueconnect compressor.
Jestem w tym temacie zielony

iPlus Modem USB Comander EDGE
-
Używam traffic compressora od kilku miesięcy i sprawuje się bardzo dobrze, przestoje nie są długie i zazwyczaj kilka minut po podłączeniu do sieci dane są kompresowane.
Diego te kompresory to programiki które instalujesz na swoim komputerze i wszystkie żądania typu adresy stron wpisywane w przeglądarce są przechwytywane przez ten program, a on z kolei wysyła je do specjalnego komputera w internecie, tak zwanego proxy, a ten pobiera strony ze wskazanego przez ciebie adresu do siebie, kompresuje je, i wysyła z powrotem do twojego komputera. Ale czasami ten proxy jest zapchany obsługą innych użytkowników dlatego mówi się że trzeba czekać na zwolnienie serwera, oczywiście wszystko dzieje się automatycznie, i jak tylko serwer się zwolni, twoje dane są kompresowane.
Diego te kompresory to programiki które instalujesz na swoim komputerze i wszystkie żądania typu adresy stron wpisywane w przeglądarce są przechwytywane przez ten program, a on z kolei wysyła je do specjalnego komputera w internecie, tak zwanego proxy, a ten pobiera strony ze wskazanego przez ciebie adresu do siebie, kompresuje je, i wysyła z powrotem do twojego komputera. Ale czasami ten proxy jest zapchany obsługą innych użytkowników dlatego mówi się że trzeba czekać na zwolnienie serwera, oczywiście wszystko dzieje się automatycznie, i jak tylko serwer się zwolni, twoje dane są kompresowane.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Ja osobiści polecam traffic compressora, przyznam że często jest zapchany,
ale gdzieś czytałem że ma się to w najbliższym czasie zmienić... Na ściąganie
nocne się nadaje super, bo zazwyczaj wtedy działa bez przerwy...
ale gdzieś czytałem że ma się to w najbliższym czasie zmienić... Na ściąganie
nocne się nadaje super, bo zazwyczaj wtedy działa bez przerwy...
-
nocne?to onjest wstanie kompresowac cos innego niz strony www?
- Artur_prezes
Czy jest możliwe, że przy połączeniu EDGE traffic compressor mozę spowolnić otwieranie stron? Przy GPRS'ie przyspiesza znacznie ale wydaje mi się że przy szybszym połączeniu traffic spowalnia. Jak to jest u was?? Może to ja się mylę.
CLEARW'RE
Broadband
Broadband
-
- Stały użytkownik forum
najlepszy jest onspeed,a jak się trial kończy to zakładamy nową skrzynkę pocztową i rejestrujemy od nowa na triala.
Comander GPRS Bydgoszcz