Jaka antena dla Siemensa ES75?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
swietlik70
Początkujący użytkownik forum

Jaka antena dla Siemensa ES75?

Post autor: swietlik70 »

Witam mam bluconnecta w ERA modem simensa es75. Jestem tutaj nowy czytalem na temat anten dookólnych w innych postach i oczywiscie chcialbym sobie taka sprawic ale nie mam najmniejszego pojecia jaka wybrac. Wiedz prosze moze ktos by mi w tym wyborze dopomogl. Z gory dziekuje.
kisiel291
Stały użytkownik forum

Re: Jaka antena dla Siemensa ES75?

Post autor: kisiel291 »

a to jest fon z gniazdkiem na antenkę? To ja też taki chce :))))
Ja musiałem do swojego kupić konektor indukcyjny i antenkę... dookólna może być za słaba, albo efekt będzie mizerny. U mnie dała tylko stabilniejszy transwer i mniej błedów.... więc może i o to chodziło ;)
E160 Play
Big Mr Andy
Użytkownik forum

Post autor: Big Mr Andy »

swietlik70 pisze:Witam mam bluconnecta w ERA modem simensa es75. Jestem tutaj nowy czytalem na temat anten dookólnych w innych postach i oczywiscie chcialbym sobie taka sprawic ale nie mam najmniejszego pojecia jaka wybrac. Wiedz prosze moze ktos by mi w tym wyborze dopomogl. Z gory dziekuje.
sugeruje antene kierunkowa a nie dookolna :P - na gorze strony jest link Modemy i anteny GSM

generalnie kazda antena ma kabel zakonczony standartowym zlaczem i potrzebne jest przejscie (konektor) do konkretnego modelu
swietlik70
Początkujący użytkownik forum

Post autor: swietlik70 »

Dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie. Oczywiscie zakupie antene i sprawdze jej dzialanie. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ