Mam kilka pytań bowiem mam abonament w sieci Orange, posiadam Motorolke V980 + kabelek USB do komputerka i mieszkam w centrum Warszawy.
Ponieważ wiem że mam telefon 3G postanowiłem się troche tym pobawić i zobaczyć <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> czy to działa..

Uruchamiam program Mobile Phone Tools i po załadowaniu/połączeniu telefonu z komputerem klikam na ikonke "Połacz z internetem"
Co się stało i co mnie zaskoczyło widać na zrzucie ekranu który wtedy zrobiłem...
http://www.smoke.neostrada.pl/V980capture.jpg
Połaczenie zostało nawiązane z szybkościa 921,6 Kbps a ja mogłem normalnie (czyli płynnie) surfować po stronkach www na moim komputerku, zaktualizować windowsa, korzystać z GG...szczerze nie spodziewałem się tego zupełnie a na dodatek trudno mi było dostrzec jakąkolwiek różnice pomiędzy moją Neostradą 2 Mb/s...

teraz mam pytanie:
Z czym ja sie polaczylem przy takiej predkosci i w jakim standardzie?? UMTS, EDGE czy co to jest ??
Ile mnie to kosztuje/kosztowało jako zwykłego abonenta Orange - nie mam wykupionych żadnych pakietów internetowych ani tym bardziej nie mam "chyba" Internetu 3G Orange ??
aha i co oznacza "Dual Mode UMTS" który widze w zakladce Technologia po wejściu do menu informacji w mojej motorolce V980 ??
POZDRAWIAM I CZEKAM NA ODPOWIEDZ