mam powazny problem i nie wiem czy sam jestem w stanie go rozwiazac.
Od grudnia mam internet w iplus, dostalem(bo chcialem) modem na USBwlasnie z tematu czyli w plusie nazwany ICON OPTION 3G USB, tak narpawde jest to Globesurfer icon (przynajmniej tak napisane jest na tablczice znamionowej).
Otoz calosc dzialala bardzo dobrze, do wczoraj.
Wczoraj zerwal mi sie link a na modemie tym mrugaly przemiennie diody.wylaczylem komputer, wlaczylem ponownie i od tej pory najpierw IplusManager nie znajdowal modemu ("karta nie jest wlozona", nie pojawial sie zasieg, nie kontaktowal sie ze stacja plus).
Pomyslalem ze moze cos ze sterownikami, odinstalowalem imanagera, sterowniki i zainstalowalem najnowszego 1.8 managera wraz ze sterownikami- bez skutku- windows nie wykrywa w ogole ze jakies urzadzenie zostalo dolaczone do systemu.
Wkladam modem w gniazdo USB i nic sie nie dzieje (oprocz swiecenia sie WSZYSTKI (czyli3) diod w modemie, wczesniej windows informowal ze nowe urzadzenie sie poajwilo i instalowal sterowniki.
Nie wiem co robic, poradzcie cos. Calosc byla sprawdzana na 2 komputerach, na kazdym dzieje sie to samo.
Czyzby wykasowalo sie oprogramowanie w modemie (firmware?) jesli tak skad to mozna sciagnac i jak wgrac? ew czy w Plus uznaja gwarancje i ile czeka sie na modem?

Pozdrawiam