Jaki router lte i antena
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki router lte i antena
Panowie kochani pomocy :-)
LTE mi dosc slabo chodzi (glownie w ciagu dnia wiec moze przeciazony nadajnik nie wiem), a ze uzywam huawei E5573 z karya z playa wewnatrz budynku to pomyslalem ze moze lepiej kupic jakis router z zewnetrzna antena, zaczalem czytac tu na forum i tez na googlu szukalem ale informacji jest taka masa ze kompletnie sie pogubilem. Wiec moej pytanie, jaki router i antene zewnetrzna kupic zeby chodzilo to niezle. Potrzebuje okolo 10m kabla z dachu zeby podpiac router. Jestem od BTS okolo 1.2km w linii prostej bez zadnych wiekszych przeszkod po drodze (moj dom jest wyzej). Aby zobaczyc BTS nalezy wpisac "Jaworzańska 122, Bielsko-Biała, Polska" w btsearch.pl
marzylby mi sie jakis bardziej zaawansowany router z funkcjami pokazujacymi czestotliwosc, moc itd :-)
LTE mi dosc slabo chodzi (glownie w ciagu dnia wiec moze przeciazony nadajnik nie wiem), a ze uzywam huawei E5573 z karya z playa wewnatrz budynku to pomyslalem ze moze lepiej kupic jakis router z zewnetrzna antena, zaczalem czytac tu na forum i tez na googlu szukalem ale informacji jest taka masa ze kompletnie sie pogubilem. Wiec moej pytanie, jaki router i antene zewnetrzna kupic zeby chodzilo to niezle. Potrzebuje okolo 10m kabla z dachu zeby podpiac router. Jestem od BTS okolo 1.2km w linii prostej bez zadnych wiekszych przeszkod po drodze (moj dom jest wyzej). Aby zobaczyc BTS nalezy wpisac "Jaworzańska 122, Bielsko-Biała, Polska" w btsearch.pl
marzylby mi sie jakis bardziej zaawansowany router z funkcjami pokazujacymi czestotliwosc, moc itd :-)
-
Re: Jaki router lte i antena
po przemysleniu sprawy stwierdzam, ze router moze byc na krotkim kablu do anteny, a dalej pociagne kabel utp :-)
-
- Guru bezprzewodowy
Na E5573 można zrobić testy wszystkich pasm LTE dostępnych w Play. Czyli po kolei LTE2600, LTE2100, LTE1800 i LTE800, do wymuszania konkretnego pasma LTE, sprawdzenia parametrów sygnału i CID BTS-a na tym MiFi służy LTEWatchH lub Toolbox. Wystawiasz E5573 za okno i robisz testy oraz speedtest i pokazujesz wyniki.
-
i tutaj jest problem poniewaz juz probowalem ltewatch i mimo ze wpisuje poprawne haslo admina ten sofcik nic nie pokazuje. Widzialem tutaj na forum ze ktos inny tez mial taki problem ale nie bylo podanego rozwiazania. A co to jest toolbox bo w googlu nie moge <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>
-
- Guru bezprzewodowy
http://www.mediafire.com/file/1yz26m6u8 ... 9.zip/file Możliwe że też nie pokażą się potrzebne dane ale czasami działa wymuszanie pasm LTE, tak samo na LTEWatchH.
-
no nic sie nie pokazuje :-) to tylko ten model tak miewa? Nie moge do niego podpiac zewnetrznej anteny dlatego chce kupic nowy router. czy patrzac na btsearch nie mozna okreslic jaka antena zda egzamin?
-
- Guru bezprzewodowy
To pewnie E5573Cs czyli bez złącz antenowych. Zrób test na zewnątrz na telefonie LTE z aplikacją Network Cell Info i speedtest. Pokaż zakładkę DANE i wynik DL/UL.
-
mam ajfona, nie ma takiej aplikacji jak network cell info. Jakas inna moze byc? Speed test zaraz odpale
-
aha a ten test na telefonie powinienem wykonac na playu? bo w telefonie mam tmobile i jestem zaskoczony jak test dobrze wyszedl, zaraz wrzuce ekran
-
tu jest z tmobile https://prnt.sc/l96ee9
-
no i co Panowie ktos cos? Jaki router kupic zeby mozna bylo podpiac zewnetrzna antene i zeby dobrze dzialal?