Mam u siebie internet lte, i dwie karty jedna z cyfrowego polsatu, druga z orange.
Z cyfrowego polsatu działa ok, zazwyczaj ok. 8mbps DL(dla mnie wystarczające gdyby nie spadki do 1mbps) ping ok. 35. Niestety mam tylko 55gb pakietu i od tygodnia mi brakuje pakietórw dlatego chciałem także użyć karty z orange
i tu pojawia się problem, na karcie z Orange zasięg pokazuje 2/5 kresek, ale mimo to, prędkości są zbyt małe aby wczytać jakąkolwiek stronę.
W okolicy pojawiła się oferta anteny lte, którą postanowiłem kupić. Jest to antena all-ant h4g, z pasmami 1800-2200Mhz.
I teraz tak, mieszkam na parterze, ale wskoczyłem na balkon i na barierce oparłem antenę, nieco polepszyły się wyniki prędkości, ale przy karcie z orange maksymalnie było 4,5mbps. Dopiero wtedy pomyślałem zeby sprawdzić jak mają się pasma anteny do pasm dostępnych na najbliższym BTSie. Okazało się ze moja antena dziala na 1800-2100mhz a z tymi pasmami trochę krucho.

Zastanawiam się czy jest sens wieszać antenę, i potem dokładniej ustawić i mieć nadzieję że będzie lepiej, czy lepiej od razu kupić inną antenę aby mieć spokój? Myślałem o antenie https://all-ant.pl/antena-4g-3g-2g-l4g- ... nfigurator gdyż ma pasma 900mhz,
Moje dane:
Moja lokalizacja: 51.044899, 19.433858
Modem/router Huawei B315-22s
Sieć kart: cyfrowy polsat/Orange
Antena All ant h4g przewody 2x10m
Wstępne ustawienie mało precyzyjne na bts Plus (26001) ID: BT30702
Na dobry BTS próbowałem ustawiać? Proszę o nakierowanie, co robić