Co się dzieje z iplusem ?? ?? ??

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Co się dzieje z iplusem ?? ?? ??

Post autor: Varmack »

Ktoś z posiadaczy iplusa ma takie problemy jak ja?

2 dni temu się to zaczeło. Nie mogłem się połączyć przez dial up. Przy kazdej próbie wyskakiwał jakiś bąd. Włączyłem iplus menagera. Pin podaje się normalnie, loguje się do sieci, ale jest ogromny problem z połączeniem. Ciągle nie moze połaczyc. JAk nie jeden błąd to inny. A jak już poaczy (wiele razy trzeba spróbować zanim się połaczy) to dziłą tylko gg, a opera, ff i ie nie wyswietlają stron ;/. Przełączyłem w "edycji połączeń" (w iplusM 1.7) z APN-internet na CSD-internet. I połaczyło (nie za pierwszym razem ale połączyło). Tylko ze speed (14 kbps) nie powala na kolana (w takich momentach zaczyna się doceniać GPRS ;p).

Mam modem GC79 w stacjnarnym PC. I niebyło do tej pory zadnych problemów...

Zainstalowalem iplusM na laptopie (dell CPi) i takie same objawy. Czy to mozliwe ze z GPRSem w plusie się nagle coś stało ?

i drugie pytanie: Czy za CSD w iplusie płaci się ? Nie chcialbym dostać niespodzinki za miesiąc w postaci rachunku na 1000 zł ;/
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Co się dzieje z iplusem ?? ?? ??

Post autor: Jaco »

Po pierwsze to mogła być jakaś awaria nadajnika i dlatego takie objawy ewentualnie przeciążenie sieci.
Po drugie za połączenie CSD zapłacisz jak za zwykłe połączenie telefoniczne tyle że opłata za minutę połączenia może się różnić od zwykłego połączenia na inny numer.Także możesz sie spodziewać dość wysokiego rachunku.
Nie dubluj postów.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5617
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: sardo nunspa »

@Jaco Fajnie że dubluje - jestem nowym modem mam na czym trenować bany :wink:

@Varmack poczekaj jescze ze dwa dni i się okaże, wszak pogoda nam się zmieniła
Latka lecą...
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

sardo nonspa... to znaczy sie że jak mam już takie objawy odkąd mam iPlusa...to co na wiosne będzie lepiej??? heheh dobre
To nie ma nic wspólnego z zasięgiem, jeżeli działają ci pingi przestaw sobie proxy w przeglądarce na w3cache.icm.edu.pl. Lub najlepiej wypingaj ten adres i zapisz IP Np. 193.219.28.146 port 8080 od tego momentu net będzie ci chodził przez zewnętrzne proxy co niweluje zatykanie serwerka iplusa. Sprawdz sam.
E160 Play
ODPOWIEDZ