internet bez pradu??
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
internet bez pradu??
Mam pytanie. Zdarza sie czasem ze wylaczaja mi prad w domu. mam do komutera generator dzieki czemu moge na nim pracowac nawet gdy w domu nie ma pradu. jednak wtedy i tak mi nie chodzi internet, mam neostrade. moje pytanie jest nastepujace czy jest mozliwosc korzystania z internetu nawet gdy w domu nie ma pradu?? prosze o jakas odp albo rade
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: internet bez pradu??
Jako że nie widzę żadnego związku z "Internet satelitarny i komórka" przenoszę do pozostałych problemów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- kszysek
- Stały użytkownik forum
To nie możesz to tego generatora podłączyć jeszcze zasilacza od modemu ADSL do neo ? przeciez on nie ma więcej niż kilkanaście WATT.jerox pisze:do komutera generator dzieki czemu moge na nim pracowac nawet gdy w domu nie ma pradu.
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle 
http://speedtest.net/result/1917097660.png

-
- Początkujący użytkownik forum
Hej
Może być tak, że wyłączają nie tylko Tobie, ale np. na całej ulicy, osiedlu itd. W tym przypadku TPSA może być również pozbawiona zasilania i nie skorzystasz z neo(chociaż to rzadkość, zazwyczaj nawet jak w całym mieście nie ma zasilania, telefony działają), w innym przypadku rzeczywiście wystarczy podłączyć pod ten generator również modem od neo - pobór mocy faktycznie jest tam znikomy. A jeśli jest tak, jak napisałem na początku, to spraw sobie jako rezerwę internet komórkowy, z modemem lub bez(wtedy podepniesz komórkę).
Może być tak, że wyłączają nie tylko Tobie, ale np. na całej ulicy, osiedlu itd. W tym przypadku TPSA może być również pozbawiona zasilania i nie skorzystasz z neo(chociaż to rzadkość, zazwyczaj nawet jak w całym mieście nie ma zasilania, telefony działają), w innym przypadku rzeczywiście wystarczy podłączyć pod ten generator również modem od neo - pobór mocy faktycznie jest tam znikomy. A jeśli jest tak, jak napisałem na początku, to spraw sobie jako rezerwę internet komórkowy, z modemem lub bez(wtedy podepniesz komórkę).
Compaq nx9010, Option Globetrotter 3G+, Nokia 6610i
-
- Użytkownik forum
Jednak chyba też nie na długo, u mnie jak kiedys nie bylo pradu to po kilku godzinach nadajnik GSM przestał dzialac i nie było zasiegu. Chyba satelitarny jest najpewniejszy.leboobel pisze:Hej
A jeśli jest tak, jak napisałem na początku, to spraw sobie jako rezerwę internet komórkowy, z modemem lub bez(wtedy podepniesz komórkę).
A co do generatora, ile wytzrymuje i czy jest to bezpiecze dla kompa?
- kszysek
- Stały użytkownik forum
nie wiem o czym pisze jerox, ale ja probowałem kiedyś podczas awarii odpalić kompa na przetwornicy napięcia 12V-230V (zasilony z akumulatora samochodu) i przyznam ze sie udało, fakt przetwornica była ogromna bo 900W kompa i monitor na zmianie z drukarka działa idealnie. Czy bezpieczne to nie wiem, monitor wydawał jakoś dziwny dźwięk ale wynikało to z kształtu sinusoidy oraz częstotliwości.Odys pisze: A co do generatora, ile wytzrymuje i czy jest to bezpiecze dla kompa?
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle 

Satelitarny to chyba wyjdzie za drogo.Jeśli masz na myśli boostera to dane odbierasz z satelity a wysyłasz przez GPRS a jak BTS siada to z neta niciOdys pisze:Jednak chyba też nie na długo, u mnie jak kiedys nie bylo pradu to po kilku godzinach nadajnik GSM przestał dzialac i nie było zasiegu. Chyba satelitarny jest najpewniejszy.leboobel pisze:Hej
A jeśli jest tak, jak napisałem na początku, to spraw sobie jako rezerwę internet komórkowy, z modemem lub bez(wtedy podepniesz komórkę).
A co do generatora, ile wytzrymuje i czy jest to bezpiecze dla kompa?

Móglbyś jeszcze spróbować neta przez kablówkę (chello,multimedia,aster) ale wydaje mi się że ich serwer za bardzo nie ma awaryjnego zasilania a jak ma to pewnie wystarcza na 5 min