witam,bawiąc sie moim laptopikiem zauwarzyłem poruszając sie samochodem na terenie miejscowosci ze laptop co jakis czas znajduje nowych dostawcow(spodkałem nawet 2 ktore nie były zabezpieczone i bezproblemu mogłem sie do nich przyłączyc)
Generalnie interesuje mnie to,czy w domku oddalonym w lini prostej o ok 1 km od miejsca gdzie łaczyłem sie w samochodzie do jednej z dostepnych sieci(laptop z wifi) jestem w stanie złapac ten sygnał?
dodam ze jest tam roznica wysokosc i tym samym przeszkody (domy
drzewa itp)
moze zastosowanie jakiejsc anteny o pewnej specyfice,
Jesli ktos zna temat i poswieci na to pytanie troche czasu ,bede bardzo wdzieczny
czy antena cos zmieni?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: czy antena cos zmieni?
www.wardriving.pl
Strona miłośników zabawy w znajdywanie sieci i ew.łamanie ich zabezpieczeń (w celach rozrywkowych)
Jeśli chodzi Ci o dostęp do neta muszę Cię zmartwić-to podlega paragrafom jak Cię admin sieci namierzy (a wierz mi że to nie problem) będziesz miał kłopoty.
Strona miłośników zabawy w znajdywanie sieci i ew.łamanie ich zabezpieczeń (w celach rozrywkowych)
Jeśli chodzi Ci o dostęp do neta muszę Cię zmartwić-to podlega paragrafom jak Cię admin sieci namierzy (a wierz mi że to nie problem) będziesz miał kłopoty.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: czy antena cos zmieni?
generalnie docelowo interesuje mnie wpiecie sie do uslugodawcy od ktorego mam łącze