W związku z tym, że posiadam wideorejestrator z możliwością podglądu na żywo i wysyłaniem powiadomień (Blackvue DR900s-2ch) przymierzam się do zakupu comiesięcznego pakietu internetu (spokojnie wystarczy około 2-3GB na miesiąc) oraz routera MiFi, który będzie umieszczony cały czas w samochodzie. Po mojej analizie ofert przymierzam się do Internet Mobilny Podstawowy Orange za 9,99zł miesięcznie i routera Huawei 5785 (z tego co wyczytałem najlepiej z logiem Play, bo z innymi bywa różnie-blokowanie routera czy to prawda?). Dodam, że mieszkam w Warszawie, dzielnica Ursus. W związku z tym, że nigdy nie miałem do czynienia z siecią Orange, chciałem zapytać jak wygląda sprawa zasięgu i zrywania połączenia. Czy lepszy będzie router z dwoma pasmami tj. siecią 5GHz i 2,4GHz czy może sama 2,4GHz wystarczy (dodam, że stawiam samochód koło 2 bloków, gdzie jak sprawdzałem sporo jest urządzeń na 2,4GHz i kanały są dość zapchane). Mam do wydania na router do +/-350zł. A może ktoś kojarzy lepszą ofertę na internet i bardziej odpowiedni router to proszę o komentarze (testowałem Aero2, ale niestety odpada, za słabe połączenie, nawet z pakietem płatnym). Bedę wdzięczny za pomoc