siemens s55 jak polaczyc z laptopem

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
TratoX
Początkujący użytkownik forum

siemens s55 jak polaczyc z laptopem

Post autor: TratoX »

chcialem sprawdzic czy wystarczy mi predkosc gprsu do internetu z ery, wiec jak podlaczyc s55 z laptopem?mozna przez blootocha?(szukalem na forum ale Tyle tu tematow ze sie pogobilem) jesli nie przez blootocha to jaki kabel?i jaki program do polaczenia?no i z ciekawosci jak przekrocze te 0,5gb po ktorych obnizaja transfer to jak nisko go obniza?(na gprs raczej nie przekrocze;))
sapnews
Stały użytkownik forum

Re: siemens s55 jak polaczyc z laptopem

Post autor: sapnews »

Ja mojego s55 łączę przez BT z laptopem.

Do BT mam program BlueSoleil - po wykryciu telefonu pojawia się podświetlona ikona telefonu - w ten sposób łączysz się przez połączenie dial-up i po sprawie :)

W taki sposób np. jestem teraz podłączony i piszę tego posta :wink:

Co do obniżenia transferu - po obniżeniu masz coś lekko poniżej 40kb/s. Więc mniej niż GPRS (~54kb/s)

Napisz jak Ci poszło z podłączeniem s55 :]
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Re: siemens s55 jak polaczyc z laptopem

Post autor: crow6 »

Siemens S55 mozna podlaczyc na trzy sposoby:
1) kabel COM lub USB do kupienia za jakies 10-20zl (zwykle laczenie dialup i zero dodatkowych programow, ewentualnie mozna sciagac programik od siemensa)
2) bluetooth (potrzebna aplikacja w stylu BlueSoleil lub WidComm)
3) IRDA (podczerwien) jesli masz w laptopie oczywiscie (aplikacje jak przy kableku, a dodatkowo jesli masz win2k bez sp to bedziesz potrzebowal czegos w stylu IrComm2k)
Predkosc to max 5,5KB/sec (tryb 3+2 i 4+1)...
Gott ist ein Popstar ]:->
ODPOWIEDZ