DSL-G604T połączenie dwóch kompów przez wi-fi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fuhmen
Stały użytkownik forum

DSL-G604T połączenie dwóch kompów przez wi-fi

Post autor: fuhmen »

Witam.
Kupiłem właśnie z myślą o podłączeniu w niedalekiej przyszłości neostrady D-link DSL-G604T. Neostrady jeszcze nie mam, na razie muszę męczyć z iplusem. Mam laptopa z kartą wifi pcmcia i stacjonarny z wifi usb. Czy mógłby ktoś udzielić mi wskazówek czy można z tym sprzętem połączyć te komputery przez wifi, bo jakoś komputery mi się nie widzą. Aha jeśli chodzi o połączenie kablami to komputery z tym routerem łączymy skrętką bez przeplotu.

A może w DSL-G604T wifi służy tylko do podawania internetu, a połączenie komputerów tylko kablem?
iPlus -MotorolaV235
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: DSL-G604T połączenie dwóch kompów przez wi-fi

Post autor: MaxFM »

Skretka do połaczenia z routerem moze ale nie musi byc cross. Jaka załozysz taka bedzie. Co do "widzenia sie" kompów to da sie zrobic przez wi fi jak i przez kabel. Na kazdym z kompów musisz miec ustawiona taka sama grupe robocza. Na czas testów powyłaczaj wszystkie zapory i firewalle. Skorzystaj z konfiguratora sieci bezprzewodowej i wybierz sosob łaczenia sie z internetem przez brame (gateway).
ODPOWIEDZ