Long story short - jestem w trakcie przenoszenia się z miasta na wieś pewnie zajmie mi to jeszcze z 3-4 tygodnie ale już teraz chciałbym załatwić sprawę internetu do nowego miejsca Niestety nie ma żadnego ISP więc muszę polegać na mobilnym internecie - tutaj proszę was o pomoc, właśnie leci 5h jak próbuje się wyedukować w temacie, gdy trafiłem na to forum.
W mieście miałem 350-500 dl, wiem, że nie ma co się łudzić, że tutaj osiągnę takie prędkości ale chciałbym zmaksymalizować to jakie prędkości mogę mieć na wsi. Aktualnie mam w tmobile usługi na telefonie mam wg speed test
34mbs na iPhone xr
27mbs na pocophone f1
Przy hotspocie z telefonów na laptopie mam prędkości
22mbs hotspot z iPhone xr
17mbs hotspot z pocophone f1
Internet używam do:
Grania - zależy mi na niskim latency żeby nie utrudniać innym zabawy i wysokich prędkościach aby nie czekać dni na aktualizację cod mw

Streamu contentu 4k - Netflix, HBO, amazon
Pracy - pracuje z plikami graficznymi gdzie psdki mogą ważyć po kilka GB, chciałbym móc je pobrać szybko i w miarę szybko uploadowac bo inaczej moja praca stoi.
urządzeń mam raczej dużo, telefony, lapki, smart home stuff, Google assistant i alexa etc.
Sprzęty jakie brałem do tego momentu pod uwagę:
Router ASUS 4G-AC68U
Archer tx50
Nighthawk m1
Nighthawk m2
Netgear AC1900 czy tam r7100lg
Huawei 4G Router 3 Prime
Budżet : 3 poziomy
I. Do 2.5k
II. Do 1,5k
III. Do 1k
Lepeij iść w wifi6 czy gotować się na 5g? Jakiego operatora wybrać? Czym są bts i jak mogę to wykorzystać do świadomego wyboru? Szukać z antena zewnętrzna? Co z technologią mesh i wzmacniaczem sygnału?
Przeprowadzka mi zajmie 3-4 tygodnie więc może powinienem coś kupić na test i później ew to odesłać? Większość rzeczy wolę mieć na kablu jeśli mogę z powodu stabilniejszych i wyższych prędkości.
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc w tym temacie, mam nadzieję że uda mi się zorganizować wszystko