Jaka antena - Huawei B818 ?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jespers
Początkujący użytkownik forum

Jaka antena - Huawei B818 ?

Post autor: Jespers »

Witam wszystkich,

Mam zamiar niedlugo przeniesc sie na inne miejsce, niestety bede zmuszony tylko do internetu mobilnego. Musze w takim razie wziac jakis internet mobilny z dobrym routerem, mysle o Huawei B818. Moj adres to bedzie Brzozowiec 66-446 ul. Polna. Jakiego operatora mozecie mi tam polecic?
Zapewne bez anten sie nie obedzie, moze macie jakis pomysl jak osiagnac tam najlepszy wynik? Plus ma tam 90 mb/s, ale niestety odpada ze wzgledow na male limity..
Jespers

Re: Jaka antena - Huawei B818 ?

Wybrałem operatora Orange - zdecydowanie najlepszy zasieg i oferta. Co prawda mysle, ze powinienem poprawic go troche antena. Jak myslicie, ktora antene kupic, aby poprawic predkosc? Na samym routerze udaje mi sie uzyskac transfer rzedu 40-60 mb/s.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Laczysz sie z BTSem z Deszczna, ptrzac na BTSearch potrzebujesz cos szerokopasmowego, n.p. 2x ATK-504.
Nie pomagam na PW.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Oczywiście nieprawda jest ze w tej lokalizacji to Orange ma najlepszy zasięg i prędkości, tak samo jak bzdurą jest ze ma najlepszą ofertę. Widać ze nie masz zielonego pojęcia o ofertach i technologii LTE, Play ma obok stacji NetWORKS własną z agregacją 4 CC CA na światłowodzie czyli 5GR. Dodatkowo z tej NW korzysta T-mobile tez w agregacji LTE2100+1800+800. Najlepszy zasięg ma zapewne Plus z BTS-a Brzozowiec ale na nim tylko LTE1800+900, dodatkowo w Brzozowcu jest nędza z NW czyli LTE800 przy S3.
Jespers

Z play zrezygnowałem ponieważ miałem w moim drugim adresie straszne skoki prędkości. Adres to waryńskiego 11 Gorzów Wielkopolski.

W brzozowcu max jaki udało mi się złapać nawet na dworze to niestety 3G na play.
W innym temacie wrzuciłem testy które przeprowadzilem

Z Orange na firme mam 999gb limitu.
Jespers

Jadac przez Deszczno (niedaleko mnie, tam gdzie sciagam sygnal) udalo mi sie zlapac przez chwile 2600, niestety nie dalem rady zrobic speedtesta.

Daje screeny z netmonstera. Jak myslicie, warto kierowac na ktorys z tych masztow z 2600 moze?
ODPOWIEDZ