HUAWEI B593U-12 dobór operatora i anteny.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
HUAWEI B593U-12 dobór operatora i anteny.
Witam. Posiadam router huawei b593u-12. Chciałbym dobrać do niego odpowiednią antenę oraz operatora. Mam w okolicy nadajniki T-mobile, play oraz orange w odległości około 3.5 - 4.5km. Z tego co się orientuję wszystkie są w paśmie 1800MHz. Pierwszy raz mam styczność z internetem mobilnym, więc nie mam pojęcia jak za to złapać. Bardziej zależy mi na downladzie i niskim pingu (gry sieciowe) niż uploadzie. Teoretycznie jaki operator i antena będą tutaj najlepsze? Pozdrawiam.
Moja lokalizacja:
- Guru bezprzewodowy
Re: HUAWEI B593U-12 dobór operatora i anteny.
A skąd masz tego elektrośmiecia B593u-12? Robiłes tam jakieś testy operatorów na zewnątrz na telefonie LTE i kartach tych operatorów za pomocą https://play.google.com/store/apps/deta ... ster&hl=pl bo na tym zabytku to za wiele nie sprawdzisz.
-
Mówisz, że aż tak tragiczny jest? Brat w końcu dorobił się światłowodu i mam, ot taki spadek. Z tego co się orientuję to T-Mobile na telefonie w pewnym miejscu łapało nawet 30 mbps przy 3 kreskach, ale za to ping niestabilny. Orange tylko max 1-2 kreski za to ping w okolicy 60-70 bez nagłych skoków. Plus nie udało mi się złapać wcale. Play też dość mizernie (choć na dworze, jakkolwiek to zabrzmi. Na wysokości 3m na ciągniku rolniczym miałem 4 kreski z playa w tel.) Jak wspominałem głownie zależy mi na pingu. Mierzone było w aplikacji speedtest. Ale potem postaram się zrobić test w tej aplikacji do wysłałeś
-
- Guru bezprzewodowy
To router z 2011 roku, w większości pochodzą z niemieckiego demobilu, do utylizacji. Janusze kupuja na Allegro jak bułki za kupę kasy, wartość z 50 zł, testy są kluczowe bo pozwolą ustalić z którym BTS-em się aczysz u tych operatorów.
-
matek451 pisze:To router z 2011 roku, w większości pochodzą z niemieckiego demobilu, do utylizacji. Janusze kupuja na Allegro jak bułki za kupę kasy, wartość z 50 zł, testy są kluczowe bo pozwolą ustalić z którym BTS-em się aczysz u tych operatorów.
play speedtest
play nadajnik
Wziałem od domowników karty z różnych sieci. T-mobile nie za bardzo nawet mogłem się połączyć, tak samo orange. Play dał radę. (bardzo wietrznie i deszcz na dworze)
4 kreski miałem w aucie za domem. 3 na fotelu, przy komputerze. Uda się coś z tego zrobić?