B715 play - zakup anteny zewnętrznej dla takich parametrów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
B715 play - zakup anteny zewnętrznej dla takich parametrów
Witam
Mam router B715 play - czy zakup anteny zewnętrznej dla takich parametrów ma sens (np cybertech 1800-2600)? Z góry dziękuję za odpowiedź
Mam router B715 play - czy zakup anteny zewnętrznej dla takich parametrów ma sens (np cybertech 1800-2600)? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- Stały użytkownik forum
Re: B715 play - zakup anteny zewnętrznej dla takich parametrów
Moc sygnału na granicy dobry/dostateczny. Antena powinna poprawić moc sygnału a co za tym idzie szybkość transferów poza szczytem, w szczycie jeśli nadajnik jest przeciążony to już niekoniecznie.
-
Byłem dziś robić testy blisko BTS.
1.Z domu mam takie parametry i taka prędkość testy na routerze Prędkość 2.Parametry i prędkość przy BTS testy na komórce Prędkość Odległość domu od BTS około 3km,
Pytanie czy w takim przypadku zakup anteny panelowej Cybertech 1800-2600 pozwoli uzyskać prędkości jak przy BTS, a jeśli nie taka antena to jaką inna polecacie?
https://www.cybertech.com.pl/p173,anten ... 00mhz.html
1.Z domu mam takie parametry i taka prędkość testy na routerze Prędkość 2.Parametry i prędkość przy BTS testy na komórce Prędkość Odległość domu od BTS około 3km,
Pytanie czy w takim przypadku zakup anteny panelowej Cybertech 1800-2600 pozwoli uzyskać prędkości jak przy BTS, a jeśli nie taka antena to jaką inna polecacie?
https://www.cybertech.com.pl/p173,anten ... 00mhz.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Patrzac na pomiar masz bardzo kiepski SINR - czyli do poprawy sposob dostarczenia sygnalu z anteny do routera, n.p. poprzez wymiane kablow na wersje krotsze i z duzo mniejszym tlumieniem.
Nie pomagam na PW.
-
Póki co nie mam anteny zewnętrznej, tylko dwie takie małe wkręcane, dziś zamówiłem Cybertech 1800-2600, mam nadzieję że będzie lepiej. Gdzieś znalazłem że przy tak niskim SINR jak u mnie zalecana jest antena zewnętrzna.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
SINR pokazuje Ci stosunek sygnalu do zaklocen, wiec caly zestaw antenowy ma na niego wplyw.
Antena theoretycznie podnosi SINR (wieksza sila sygnalu), kabel zawsze go obniza (tlumienie sygnalu).
Antena theoretycznie podnosi SINR (wieksza sila sygnalu), kabel zawsze go obniza (tlumienie sygnalu).
Nie pomagam na PW.
-
Dziś przyszła antena, zainstalowana na szybko na strychu domu, parametry teraz mam takie: