Jaką antenę wybrać - PLUS LTE? A ping podczas grania.

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adriaannpl
Początkujący użytkownik forum

Jaką antenę wybrać - PLUS LTE? A ping podczas grania.

Post autor: adriaannpl »

Hej, dopiero zamierzam zakupić internet mobilny w plusie. Od razu mówię, że miałbym tu promocję, ponieważ numer telefonu i te sprawy, a nie chce mi się bawić w przenoszenie go do innej sieci. Do masztu plusa mam około 8km. Mieszkam w Sulimicach, odbieram sygnał LTE1800 z Darłowa, wszystko było sprawdzane, niestety zapodziałem screeny. Powyżej okna z telefonu (na zewnątrz) odbieram moc sygnału na poziomie -80. Najlepszy jaki udało się zyskać to -78, pewnie mógłby być lepszy jednak ciężko w górze trzymać telefon. Po drodze jedynie napotkać można domy na innych wsiach czy też drzewa. Z tego co widziałem masz znajduje się na początku miasta, od strony mojej wsi. Prędkości w dzień ponad oknem na telefonie są na poziomie 40-80mbps. Aktualnie, godzina 22:14, na telefonie wewnatrz budynku na poziomie parapetu download waha się pomiędzy 10 a 25mbps. Byłbym to modem B535, a moje pytanie to jaka antena by pasowała u mnie? Czy mogłaby to być antena dipola ATK-LOG ALP LTE MIMO? Co do prędkości na tej wysokości jestem pewny, że będzie dobra, najbardziej jednak mam obawy co do pingu w grach. Czy z anteną mógłbym uzyskiwać dobry ping w grach? Jaka antena i czy podana wyżej by pasowała? Kabel miałby długość 5m.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Jaką antenę wybrać - PLUS LTE? A ping podczas grania.

Post autor: wojteks »

Skoro zapodziałeś screeny to zrób je jeszcze raz i zrób od razu testy na 800/900/1800/2100/2600MHz
Nie pomagam na PW!
adriaannpl
Początkujący użytkownik forum

Re: Jaką antenę wybrać - PLUS LTE? A ping podczas grania.

Post autor: adriaannpl »

wojteks pisze:Skoro zapodziałeś screeny to zrób je jeszcze raz i zrób od razu testy na 800/900/1800/2100/2600MHz
Z Darłowa odbieram tylko i wyłącznie LTE1800 zarówno normalny jak i ten plus advanced. Z innych miejscowości nigdy nie łapię, zawsze telefon skierowany na Darłowo odbiera najlepiej sygnał.
Niestety dopiero jutro po południu będę miał możliwość sprawdzenia, nie posiadam telefonu z androidem tylko domownik, a na iphonie nie ma tych samych aplikacji.
Bez znajomości szczegółów, jaka antena najbardziej nadaje się na LTE1800 przy odległości około 8km?
ODPOWIEDZ