Z góry przepraszam za mój polski, ale pochodzi z Google Translate, : roll:
Podobnie jak wiele osób w tym dziwnym czasie, muszę pracować w domu i potrzebuję najlepszego połączenia, jakie można kupić,
w tej chwili mam T-mobile z huawei cpe pro 2 w fazie próbnej i kupiłem kartę SIM na karte dla orange i gram, aby przeprowadzić testy porównawcze,
Mieszkam w Krakowie (GPS: 50.092841 19.937293 ⇔ 50º05'34.23 '' N 19º56'14.25 '' E) według btsearch wieża zabaw jest bliżej, ale mam bezpośredni widok z balkonu na Orange i T-mobile
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 83&zoom=17

a oto test szybkości:

Nawet jeśli karta Play SIM powinna być włączona dla połączenia 5g w tej chwili działa tylko na LTE +, jestem rozczarowany słabą wydajnością t-mobile 5g, obok niższego ping, jest jak inni operatorzy.
który operator lepiej wybrać? niestety play oferuje pakiet 500gb tylko ze swoim sprzętem, na t-mobile lub orange mógłbym kupić dowolny router pasowałby bardziej do sytuacji, Orange ponadto oferuje umowę na czas nieokreślony, jaka jest powszechna opinia operatorów? który będzie bardziej niezawodny i na przykład nie zmniejszy mojej prędkości, aby zaoszczędzić przepustowość? na t-mobile najprawdopodobniej wybrałbym magenta, podczas gdy na pomarańczowym internet dla biur o pojemności 999GB.
w mojej sytuacji miałoby sens zakup modemu zewnętrznego takiego jak huawei cpe pro win (jestem otwarty na sugestie)? mówią, że 5g (ta prawdziwa na wysokich częstotliwościach) dużo zarobi na bezpośrednim widoku anteny, czy technologia 5g zostanie wdrożona w rozsądnym czasie w mojej strefie? a może lepiej kupić tylko wewnętrzny router LTE, taki jak 818 i odrzucić temat 5g?
podsumowując, warto wydać w tym momencie dodatkowe pieniądze na router 5g póki operator jest jeszcze na tym etapie? jaka ma być polska panorama telekomunikacji za kilka miesięcy?
wielkie dzięki za poświęcenie czasu na przeczytanie.
przepisuję angielską wersję jako odniesienie na wypadek, gdyby tłumacz google go schrzanił:
Hello everybody
I apologize in advance for my polish but it come from google translate,: roll:
Like a lot of people in this strange time i have to work from home and i need the best connection money can buy,
at the moment i have T-mobile with huawei cpe pro 2 in trial and i bought some sim card na karte for orange and play to run some comparative tests,
I live in Krakow (GPS: 50.092841 19.937293 ⇔ 50º05'34.23 '' N 19º56'14.25 '' E) according to btsearch the play tower it's closer but but i have direct view from the balcony for orange and T-mobile
http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 83&zoom=17

and here are some speed test:

Even if the play sim card should be enabled for 5g connection at the moment it run only on LTE +, I'm disappointed by the poor performance of t-mobile 5g beside a lower ping it is like the other operators.
which operator is better to choose? unfortunately play offer the 500gb package only with their hardware, on t-mobile or orange i could buy any router would suits more the situation, Orange moreover offer an unlimited time contract, what is the common opinion of the operators? which will be more reliable and won't for example cut down my speed to save bandwith? on t-mobile most probably i would take the magenta, while on orange internet for offices at 999GB.
in my situation would make sense buy an external modem like the huawei cpe pro win (i'm open to suggestions)? they say that the 5g (the real one on high frequencies) will earn a lot from a direct view of the antenna, will the 5g technology being implemented in a reasonable amount of time in my zone? or maybe it is better buy just a indoor lte router like the 818 and drop the 5g subject?
just to conclude, it worth to spend in this moment extra money for a 5g router while the operator are still on this stage? what it is suppose to be the polish panorama about telecomunications in few months?
thanks a lot for taking the time to read till here.