Jak w temacie, szukam rozwiązania dla osoby starszej, która ma swój numer z taryfą, której się nie opłaca zmieniać i z uwagi na jej wiek, nie ma tam opłacalnych pakietów internetu, a z uwagi że Mikołaj sprezentował smartfona, potrzebna jest druga karta sim, gdzie będzie internet.
Nie potrzeba go jakoś mega dużo, dobrze by było, by pakiet był zakupiony jednorazowo i starczył na rok. Może być też jakaś usługa cykliczna, wtedy doładuję konto z zapasem, by pakiet mógł się odnawiać.
Najważniejszy jest internet, pewnie padnie pytanie ile - myślę, że w przedziale 1-3gb. Głównie Whatsapp, jakiś YT, ale pewnie zdjęcia/fimiki wnuczków będą dominować. Zapas mam na uwadze, gdyby telefon bądź aplikacje wymagały aktualizacji.
Co znalazłem:
- karta orange wybierz swój numer 50gb - kartę zakupiłem, ale nie mam pojęcia czy da się to przedłużyć na rok - opcja za 360zł to słaby pomysł.
- virgin mobile - 9zł/mc ale tylko 1 gb i gb nie sumują się, na plus jakiś drobny pakiet minut i sms,
- jakiś starter z plus 30gb - na allegro w róznych wariantach od 20 do 50zł ważny rok, wygląda jak starter ze sklepu bez żadnych kombinacji do zrobienia samemu.
Może są jakieś jeszcze ciekawe rozwiązania?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam noworocznie