netbox i vista 64

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
iwo
Początkujący użytkownik forum

netbox i vista 64

Post autor: iwo »

:? zainstalowałem legalna viste 64 i iplus nie działa gdyz nie ma steownikow do visty 64 czy ktos zna mozliwosc obejscia tego tz moze inne sterowniki mozna <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font> podkreslam ze mam modem na usb netbox 2
a220606

Re: netbox i vista 64

Post autor: a220606 »

może spróbuj zmusić system do pracy w trybie 32 bitowym, z tego co wiem to nie wszystkie aplikacje muszą być uruchamiane w 64 bitach
iwo

netbox i vista 64

Post autor: iwo »

system wywala instalacje aplikacji iplusa kiedy zaczyna instalowac drajwery od netboxa sama aplikacja sie laduje prawidlowo jedynie nie widzi karty sim w modemie w zwiasku czym nie ma mozliwosci polaczenia
Awatar użytkownika
dzid_

Udąstępniam działające sterowniki na Vistę 64bit dla Netboxa

Post autor: dzid_ »

Z faktu, że nigdzie na internecie nie było sterowników do Visty x64 wziąłem sprawę w swoje ręce i przerobiłem sterowniki iPlusa tak by działały pod oboma kompilacjami Visty. Nie wiem, czy działają pod XPekiem, w każdym razie działają po Vistą 32/64 bity.

Dzisiaj nastąpiła chwila by podzielić się nimi z resztą świata.

Pobierz:
Netbox Vista x86/x64 drivers ....1.6MB

Po podłączeniu Netboxa, kiedy system zapyta się o sterownik (lub ręcznie w menadżerze urządzeń) należy wybrać ścieżkę do rozpakowanych plików sterownika i wszystko powinno się elegancko zainstalować. Teraz w zasadzie możnaby się już połączyć przez windowsowego dial-up'a, ale jak ktoś nie umie to może sobie włączyć (lub wpierw zainstalować aplikację iPlusa) i wcisnąć magiczny przycisk Polącz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: netbox i vista 64

Post autor: zDaleKi »

Dziękujemy za sterowniki, chociaż w jednym miejcu opisanie tego by starczyło, w drugim mogłeś podać tylko linka do tego posta. Co teżwłaśnie uczyniłem.

Czekamy też na info od innych czy te sterowniki działają.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ