Problem z wyborem anteny
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z wyborem anteny
Witam.
Posiadam internet LTE z firmy Orange . Router to Huawei b535. Mam pytanie do kogoś kto się zna na tym. Nie wiem czy router zostawic na AUTO czy ustawić na jedną daną częstotliwość . Mieszkam w miejscowości STARE POLASZKI i router chyba tylko śćiąga z wierzy w miejscowości MILONKI. Dookoła sa jeszcze dwie wierze , ale że mieszkam w dole więc nie moge ustawić tak aby router z nich ściagał sygnał. Moze jakaś antena poprawi sygnał i stabilność . W załączniku sa dane z routera z aplikacji huawei ze smartfona. Dziękuje z góry za próbę pomocy.
Posiadam internet LTE z firmy Orange . Router to Huawei b535. Mam pytanie do kogoś kto się zna na tym. Nie wiem czy router zostawic na AUTO czy ustawić na jedną daną częstotliwość . Mieszkam w miejscowości STARE POLASZKI i router chyba tylko śćiąga z wierzy w miejscowości MILONKI. Dookoła sa jeszcze dwie wierze , ale że mieszkam w dole więc nie moge ustawić tak aby router z nich ściagał sygnał. Moze jakaś antena poprawi sygnał i stabilność . W załączniku sa dane z routera z aplikacji huawei ze smartfona. Dziękuje z góry za próbę pomocy.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Problem z wyborem anteny
Ustawia się częstotliwość na której są najlepsze transfery ale to router z agregacją 2 pasm więc lepiej ustawić tryb automatyczny. Antena zewnętrzna oczywiście powinna być w tej lokalizacji zastosowana od dawna. L1800 złapał router z wieży w Wielkim Klinczu.
Pozdrawiam
-
Dziękuję za odpowiedź . Czyli przełącza sie pomiedzy tymi dwiema wierzami ? Jaką antene wybrać aby była najlepsza na agregacje dwóch pasm w moim przypadku ? 

-
Podpowie ktoś jaka antenę w takim przypadku wybrać? Wypowie się ktoś?
-
Nie ma nikogo na forum aby doradzić?
- wojteks
- *** Administrator ***
Szerokopasmową o ile chcesz agregować LTE800 i LTE1800
Nie pomagam na PW!
-
Jakiej firmy i w jakim kierunku ja skierować na milonki? Jest TAM LTE1800?
-
Poleci ktoś jakąś antenę?