Pytanie laika- proszę o wyrozumialość

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
malpeczka24
Początkujący użytkownik forum

Pytanie laika- proszę o wyrozumialość

Post autor: malpeczka24 »

Witam. Kilka dni temu kupiłam laptopa. Mieszkam w Warszawie, ale niestety w okolicy, w której podłączenie stałego łacza wymaga cudów:( Zainteresowała mnie oferta Plusa iPlus. Zadzwoniłam do nich i pan mnie poinformował, ze przy umowie na rok abonament kosztuje 60 zł, karta 1 zł a transfer to 53,6 kb/sek. Przy umowie na 2 lata limit przy abonamencie 60 zł to 1 Gb, a karta kosztuje 189 zł. Zamierzam mieć internet raczej do tego, zeby korzystać z poczty, czata i komunikatorów, a nie po to, zeby cokolwiek ściągać. Ale szczerze mówiąc nie rozumiem ani słowa z tego co do mnie powiedział pan z Plusa. Czy ktoś mi może powiedzieć, czy wystarczajaca dla mnie byłaby umowa na rok (przy tych parametrach, które podał mi konsultant)? Dodam jeszcze, ze w razie gdybym potrzebowała ściągnąć coś wielkiego, to w Wawie jest kilka miejsc gdzie jest internet WiFi (tak się to chyba nazywa). Z góry dziękuję za pomoc. I prosze o wyrozumiałość. Przejrzałam wszystkie wątki na tym forum, ale z nich też za wiele nie rozumiem. Może znajdzie się ktoś, kto wytłumaczy mi to jak średnio inteligentnemu szympansowi? Dzieki
Davidos

Re: Pytanie laika- proszę o wyrozumialość

Post autor: Davidos »

Oferował Ci modem GPRS lub GPRS/EDGE. Przejrzysz na tym strony, ściągniesz pocztę, gadu gadu, czaty ale np. skype już nie itp. głosowe komunikatory. Limit 1Gb wystarczy.
Toshiba Sat.L20-182+Nokia6630+IPlus60=380Kb/s
Rooney
Stały użytkownik forum

Post autor: Rooney »

Weź ten abonament na rok za 60zł i kartą za 1zł ( pewnie chodziło tu o modem za 1zł).

Na Twoje potrzeby wystarczy w zupełności, tylko zapytaj się o modem edge (trzeba dopłacić) bo ten za 1zł to modem GPRS - a to oznacza, że będzie CI strasznie wolno chodzić wszystko, no chyba , że masz cierpliwość:)

ale jeżeli rzadko korzystasz z neta , i tylko do gg, czy poczty to chyba taniej wyjdzie Ci zdecydowanie karta prepaid - to coś takiego jak np. karta simplusa, czy heyah czyli kupujesz sobie kartę w kiosku z dana ilością transferu i wykorzystujesz do końca jak np wykorzystanie karty heyah;) jak się skończy to kupujesz nową zdapkę, kosztują tanio a starczą Ci na miesiąc;) Nie wiem jakie tam mają teraz oferty...

Może inni coś jeszcze polecą...

Pozdrawiam
malpeczka24

Post autor: malpeczka24 »

Dziękuję za odpowiedzi. Wypytam Pana w salonie o taką kartę. I o ten inny modem też. wielkie dzięki.
ODPOWIEDZ