Witam!!!!!!
Mam taki dylemat.
Zakupiłem internet radiowy 256kb/s.Chciałem ten internet współdzielic z Laptopem(Pentium III 700mhz 128 ram).Więc poszedłem do firmy z tym problemem.Powiedzieli mi, że jeżeli nie jest to duża odległośc(zalezy mi na 5-6 metrach) to warto kupic kabel.Dali mi 5m takiego kabla z dziwnym szerokim wejściem.
Kiedy podłączam ten kabel pomiędzy komputer a laptop i wykrywa mi połączenie lokalne(karta Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/1).
Po wykryciu długo pobiera adres sieciowy i na końcu wyświetla się komunikat:Konflikt adresów IP.Połączenie ma ograniczoną łącznośc.....
Gdy w właściwościach połączenia ustawiam "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera" to automatycznie dostęp do internetu wyłącza się.Gdy to następuje zauważyłem , że w właściwościach połączenia z internetem w protokole TCP/IP
adres bramki sieciowej "192.168.0.1" jest pusty.Nie ma tego adresu.
Domyślam się że problem leży w laptopie gdzie trzeba wpisac jakis nr IP tylko jaki????
Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Współdzielenie łącza internetowego pomiędzy komp i laptopa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sus
- Specjalista bezprzewodowy-junior
hmm
w laptopie musisz miec adres IP wiekszy o jeden tzn jesli w jednym kompie masz adres 192.168.0.1 to na laptopie musiz miec 192.168.0.2,kabel musi byc skrosowany no ale skoro firma dawala to chyba wiec co dala,reszta ustawien taka sama,gdyby byly problemy czasem potrzebny jest format,szukaj na forum byly podobne tematy
-
- Początkujący użytkownik forum