Moja lokalizacja to : 53.88885149909485, 21.255018830732023
Modem/router: Huawei b315s
Kiedyś wysyłałem zapytanie i pomiędzy t-mobile i plus, po testowaniu i wymuszaniu zmiany nadajników lepiej wychodziło t-mobile.
Niestety po 2 latach z T-mobile i częstymi awariami, bardzo słabymi prędkościami, niestabilnością, zamierzam zmienić operatora.
Wcześniejszym wyborem był Plus i może nie potrafił osiągnąć takich prędkości jak T-mobilem, które imo zdarzały się rzadko( po testach, bo głównie świetnie działał podczas testów)aczkolwiek był stabilny, choć wolny. Wyniki podczas testowania T-mobile rzędu nawet 10 mb/s to był dla mnie świetny wynik, jednak okazało się to piękną zagrywką bo już w 2 miesiącu użytkowania pojawiły się problemy, choć Ping przy użytkowaniu przez 1 osobę, był w granicach 30.
Jak mówiłem, umowa się kończy, pamiętam, że ktoś mówił, że w Mrągowie najbardziej rozbudowaną infrastrukturę ma Play.
Orange u mnie też odpada - bo kilku sąsiadów miało i wolałoby się przesiąść na mój nieszczęsny T-mobile.
Powiem tak, jak z okna dachowego wyjrzę to widać czubek (w nocy czerwone światełko), którejś z wież( o ile to ma jakkolwiek pomóc)
Jestem gotowy( Nawet wiem, że muszę, tylko jaką?) kupić antenę wzmacniającą na zewnątrz i modem wstawić na strych lub do pokoju.
Choć są teraz te modemy domowe z routerem i modemem zew. - ale chyba lepiej antena do modemu ?
Czy powinienem wraz z nową umową dokupić nowy router/modem?
Jeżeli potrzeba jakiś danych i innych informacji, jak najbardziej postaram się je dosłać, bo piszę w biegu i mogłem o czymś zapomnieć lub nie wiedzieć

Bardzo dziękuję za pomoc, szczególnie, że przez ograniczenia rządowe, internet stał się dla mnie niezbędnym źródłem do wykonywania pracy.