Wymiana sprzętu LTE
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wymiana sprzętu LTE
Dzień dobry. W tej chwili moi rodzice korzystają z e3372 + mr3420. Prędkość pobierania 15-20mbps. Sprzęt był kupiony i postawiony bez większego rozeznania się około 8 lat temu. Chciałbym jednak teraz wymienić im sprzęt na coś lepszego, z tego co się zorientowałem to Huawei B818 może być dobra opcją.
Rodzice mieszkają na obrzeżach miasta, jakie testy poczynić żeby odpowiednio dobrać do wyników sprzęt?
Rodzice mieszkają na obrzeżach miasta, jakie testy poczynić żeby odpowiednio dobrać do wyników sprzęt?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Wymiana sprzętu LTE
Takie jak są polecane w co drugim poście na forum. Poziom sygnału na każdym z pasm i speedtesty do tego.
Nie pomagam na PW!
-
Coś takiego?
-
- Guru bezprzewodowy
BTS Hutnicza 6, słby sygnał na LTE2100/1800, stacja z agregacją LTE2600+2100+1800+800 więc B818 OK ale podstawą i tak zewnętrzna antena kierunkowa na 1800-2600MHz.
-
Dziękuję bardzo!
-
Witam, podłącze się pod posta.
Szukam czegoś odpowiedniego do internetu modemu lte może i anteny do niego to zależy czy byla by potrzeba, więc moja lokalizacja ul goleniowska miejscowość Pucice na btseacrh pokazuje że mam nadajnik do siebie może około 1km w linii prostej operator Orange.
Mam dwa modemy jeden ZTE jakiś z T-Mobile oraz TP-Link archer mr200 kupiony tydzień temu i w nim jest obecnie karta operatora ale niestety sygnał jaki łapie to jakaś masakra dwie kreski a nawet czasem jedna. Mogę go jeszcze oddac. Latałem z nim po chacie w każde miejsce ale dwie kreski to max. Co się przedkłada na słaby download. Jak będę tylko w domu podeślę zarzuty ekranu z danymi.
Szukam czegoś odpowiedniego do internetu modemu lte może i anteny do niego to zależy czy byla by potrzeba, więc moja lokalizacja ul goleniowska miejscowość Pucice na btseacrh pokazuje że mam nadajnik do siebie może około 1km w linii prostej operator Orange.
Mam dwa modemy jeden ZTE jakiś z T-Mobile oraz TP-Link archer mr200 kupiony tydzień temu i w nim jest obecnie karta operatora ale niestety sygnał jaki łapie to jakaś masakra dwie kreski a nawet czasem jedna. Mogę go jeszcze oddac. Latałem z nim po chacie w każde miejsce ale dwie kreski to max. Co się przedkłada na słaby download. Jak będę tylko w domu podeślę zarzuty ekranu z danymi.
- wojteks
- *** Administrator ***
-
To jaki polecasz ? Żeby LTE śmigało jak należy
- wojteks
- *** Administrator ***
Absolutne najtańsze minimum to Huawei B535, lub coś lepszego np. Huawei B818 czy jakieś nowe ZTE z agregacją pasm.
Ale to zależy w zasięgu jakich pasm jesteś, pokaż jakieś testy ze smartfona pożądanego operatora (jak nie masz to kup starter).
Ale to zależy w zasięgu jakich pasm jesteś, pokaż jakieś testy ze smartfona pożądanego operatora (jak nie masz to kup starter).
Nie pomagam na PW!
-
Jutro będę w domu to podeślę co trzeba czy ten program wystarcza netmonster i speed test?
Porządny operator ? Ja mam tylko jednego Orange z którego muszę korzystać przyjaźniej jeszcze rok mogę mieć jeszcze T-Mobile.
Porządny operator ? Ja mam tylko jednego Orange z którego muszę korzystać przyjaźniej jeszcze rok mogę mieć jeszcze T-Mobile.
- wojteks
- *** Administrator ***
-
- Guru bezprzewodowy
Pucice to stacja NetWorks z agregacją LTE2100+1800+800 dla Orange i T-mobile, jak masz daleko do tego BTS-a, B535 to minimum, do agregacji LTE2100+1800 i pewnie do niego antena Dual LTE1800-2100MHz, testy z NetMonster wewnątrz i na zewnątrz i speedtesty.
-
- Użytkownik forum
Mam prośbę, gdyż masz dostęp do informacji, których nie mogę znaleźć na necie, możesz mi zdekodować co potrafi BTS z Play ID:KRA7022 mieszczący się w Wierzchowie, Małopolskie. Czy obsługuje on agregację pasm, oraz czy jest podłączony światłowodem czy radiolinią. Dziękuję z górymatek451 pisze:Pucice to stacja NetWorks z agregacją LTE2100+1800+800 dla Orange i T-mobile, jak masz daleko do tego BTS-a, B535 to minimum, do agregacji LTE2100+1800 i pewnie do niego antena Dual LTE1800-2100MHz, testy z NetMonster wewnątrz i na zewnątrz i speedtesty.
-
Wojteks sorki.
Trzy pierwsze Zrzuty to tplink, ruter stoi praktycznie przy samym oknie.
A trzy ostatnie fotki to prędkość z telefonu, tylko w innym miejscu, ale w tym pokoju też stał dekoder i nic to nie dało. Poza tym dekoder oddaję i zamówiłem Huawei b818.
Trzy pierwsze Zrzuty to tplink, ruter stoi praktycznie przy samym oknie.
A trzy ostatnie fotki to prędkość z telefonu, tylko w innym miejscu, ale w tym pokoju też stał dekoder i nic to nie dało. Poza tym dekoder oddaję i zamówiłem Huawei b818.