Nie otwiera się strona panelu administracyjnego B525s-23a

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Damaru
Początkujący użytkownik forum

Nie otwiera się strona panelu administracyjnego B525s-23a

Post autor: Damaru »

Cześć
Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu problemu powstałego samoistnie. Router mam od kwietnia 2017.Działał do tej pory bez problemu. Wczoraj zauważyłem ze nie otwiera się strona logowania .Zresetowałem router ale nic to nie dało. Nastąpił reset ale strona dalej się nie otwiera. Obecnie mam ustawienia domyślne. Aktualizacja była ustawiona na automatyczna.
Adresacja 192.168.8.1 , Oprogramowanie ISP, operator Hi3
Nie chciałbym wgrywać modyfikowanego oprogramowania. Obecnie jeśli nie mam w pamięci podręcznej danej strony to nie rozwiązuje mi adresu. Idzie polecenie do dns 192.168.8.1 ale jest komunikat "oczekuje" i nie ładuje strony.
przykład: "http://192.168.8.1/html/guide.html?randid=56264572?updataredirect=wp.pl"
Wyjściem jest wejście z wyszukiwarki google. Mam inny router huawei i działa wszystko jak trzeba. Zaskoczyła mnie sytuacja ze cos się wysypało. Raczej to nie problem z hardware? Jeszcze jedno co mi się przypomina to po aktualizacji raz była widoczna siec 5g a raz nie 2.4g zawsze było. Huawei Hilink nie widzi urządzenia mimo ze telefon podłączony jest z siecią wifi. Czasami przy jakimś restarcie na chwile się pojawi info ze wykryto repeater ale to tylko komunikat który nie skutkuje podłączeniem urządzenia. Ping na bramę działa. Kabel usb A-A mam, po zwarciu 2 pinów tryb bootowania z USB działa.

Pozdrawiam
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Nie otwiera się strona panelu administracyjnego B525s-23a

Post autor: key »

Wpisanie IP routera (n.p. 192.168.8.1) w przegladarke powinno otworzyc strone adminstracyjna routera.
Jesli sie nie otwiera i reset do stanu fabrycznego nie dziala, to mozesz miec uszkodzona czesc systemu operacyjnego - zaczal bym od ponownego wgrania softu.
Nie pomagam na PW.
Damaru

Właśnie to bym chciał zrobić ale nie mam odpowiedniego softu. ISP Hi3 czyli skandynawska 3.Maja na stronie tylko opis jak aktualizować online przez panel administracyjny.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Podpytaj w jakims skandynawski forum - tam powinni miec odpowiednie pakiety.
Alternatywnie mozesz wgrac SW z strony poducenta.
Nie pomagam na PW.
Damaru

Dzięki popytam. Mam pytanie odnośnie wgrania SW.W jaki sposób to wgrać na router? Są tam podane programy Miracle Box Software i Volcano Box Software ale chyba nie tędy droga. SP flash tool?
Damaru

Okazuje się ze nie jest to jednostkowy przypadek. Znajomi maja identyczny router i tez nie da się wejść. U nich nie resetowałem routera i przynajmniej rozwiązuje adresy stron w przeciwieństwie do mnie. Soft jest od isp 3 wiec cos jest na rzeczy i zanim cos zrobię to zadzwonię do nich zapytać co zepsuli.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

Próbowałeś innej przeglądarki ? Może czyszczenie cash pomoże....
Awatar użytkownika
radius
** Moderator **

Post autor: radius »

Skoro miałeś aktualizację na automatyczną to najpierw zobacz czy nadal otrzymujesz IP z puli 192.168.8.x. Może zmienili adresację? A może utrudnili i na jakimś innym porcie masz dostęp? Ustal najpierw adres bramy, a potem przeskanuj porty.
A jak wgrać FW?
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=11&t=50771
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=30&t=55724
Identyfikacja stacji bazowych: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=14&t=46043
Damaru

Adres bramy jest prawidłowy 192.168.8.1.Na routerze znajomego jest drukarka ze statycznym ip i dziala. Internet jest z karty sim u mnie i na firmowym abonamencie a u znajomego z kabla od innego ISP. Na innym routerze działa wszystko jak trzeba. Co do instalacji oprogramowania pytałem o SW bo na danym przykładzie jest plik exe a w przypadku SW tylko obraz.
Damaru

Dzwoniłem i rozmawiałem z ISP. Aktualizacje idą z Huawei nawet jak jest to z logo 3.Chcial zdalnie z serwera wysłać ale nie mógł wykryć polaczenia tłumacząc to zbyt dużym obciążeniem w moim rejonie. Mam poczekać jeden lub dwa dni i jakby się nic nie zmieniło dzwonić. Proponował nowy router i mówił ze te mogą mieć problemy jeśli chodzi o firmware do hardware czyli ze jakieś info o problemach dostali od Huawei albo od kogoś technicznego bo skąd by wiedział. Do tego dzisiaj avast wykrywa na stronie operatora tre.se Zagrożenie HTML:Script-inf[Susp] i z tre-se.netllfy.app URL: Phishing ale to chyba false positive bo skany online nic nie pokazują.
Damaru

Podgląd z Wiresharka
Damaru

W oczekiwaniu na odpowiedz trafiłem na wydaje się powiązany temat
https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?f ... cid=243376
Damaru

Wszystko wróciło do normy, około godz. 16 otworzyła się zaktualizowana wersja oprogramowania routera.U kolegi jeszcze się nie otwiera ale podejrzewam ze to kwestia czasu. Aplikacja tez podłączyła router bez problemu
Nowe oprogramowanie na routerze:
Programvara, version81.195.01.01.24
Webbgränssnittsversion81.100.41.03.24
Dziwny ten czas aktualizacji. Chyba ze to faktycznie jakas wymuszona bo zrobiła wcześniej problem i procedura potrzebowała dużo czasu i np. raz na dobę sprawdzała podłączone routery.
Dzięki za zainteresowanie.
ODPOWIEDZ