Dzień dobry !
Proszę o pomoc, bo w tematach informatycznych jestem ułomny

Stoję przed wyborem operatora sieci mobilnej. Mieszkam w 51.224655,22.381509 (pod Lublinem). Patrząc na BTSearch w pobliżu mam trzy nadajnik 3-4km, jeden wszystkich sieci i dwa tylko tmobile i orange, więc przypuszczam że te będą naj

Telefon mam w plusie i z zasięgiem jest średnio. Orange miałem w routerze, internet zależnie od pory dnia, pogody i od liczby użytkowników działał zazwyczaj zadowalająco/przeciętnie ale lepiej niż net w plusie. Router był jakiś stary hiuwawei bez anteny. Teraz gdy poczytałem posty mam ochote polepszyć internet. W tym momencie mam na próbę wzięty router alcatela linkhub lte cat7(wiem że to śmietnik ale nie było opcji by go nie wziąść) i 300gb z TMobile. Uważam że net jest taki sam jaki miałem w orange, a <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie gorszy. Teren od strony nadajników jest płaski, jest jeszcze sad i szczere pole

ale planuje dać antene na dach więc będzie wyżej od drzew. Pomiary wykonane na zewnątrz, telefon był w kierunku nadajników, wysokość od podłoża to ok 3m.
1.Pytanie do was, jakiego operatora wybrać dla mnie?
2. Jaki router i antena? bo wiem że bez tego ani rusz

zakres cenowy to dobry stosunek jakość/cena ale jeśli coś będzie warte dorzucenia trochę pieniędzy to się szarpne PLUS