Bluetooth na karcie Minipci

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Bluetooth na karcie Minipci

Post autor: hubert »

Witam.
Czy można gdzieś kupić adapter bluetooth na karcie minipci, stosowanej w notebookach?
Używam laptopa HP model Omnibook 6100, i aby go spiąć z telefonem wykorzystuje adapterek USB bluetooth. Problem polega na tym że złącze usb jest umiejscowione z tyłu, i przez to bardzo przeszkadza w wygodnym trzymaniu laptopa np. na kolanach, bo adapter usb wystaje, i już mało brakowało, co bym go przypadkowo nie wyłamał. A taka karta minipci by sobie siedziała schowana w obudowie i było by z głowy.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Bluetooth na karcie Minipci

Post autor: Jaco »

Użyj kabla przedłużacza na USB nie musi być długi.BT bedzie sobie wisiał i połączenie zawsze bedzie.O tym co piszesz to możesz chyba pomarzyć. :lol:
fuhmen
Stały użytkownik forum

Post autor: fuhmen »

Kup sobie adapter bluetooth na pcmcia.
iPlus -MotorolaV235
6182

Post autor: 6182 »

Jaco pisze:Użyj kabla przedłużacza na USB nie musi być długi.BT bedzie sobie wisiał i połączenie zawsze bedzie.O tym co piszesz to możesz chyba pomarzyć. :lol:
Do każdego porządnego BT na USB dołączają przedłużacz,no chyba że kupiłeś chińszczyznę z allegro za 15 zł :wink:
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

6182 pisze:Do każdego porządnego BT na USB dołączają przedłużacz,no chyba że kupiłeś chińszczyznę z allegro za 15 zł
Jak ja kupywałem BT to jeszcze takich z kabelkiem nie bylo a mam go już 2 lata i kosztował 80 zeta.Przynajmniej nie ma licencji zalozonej i bezproblemowo działa z polską wersją BlueSoleii i każdym innym telefonem komórkowym,pakietem PC Siute Nokii.W dodatku używam go do lapka i nie potrzebuje żadnych przedłużaczy.
ODPOWIEDZ