Problemy z zasięgiem-Antena+router w miejscowości Brzeźnica-Kolonia koło Jastrowia

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
darosm1
Początkujący użytkownik forum

Problemy z zasięgiem-Antena+router w miejscowości Brzeźnica-Kolonia koło Jastrowia

Post autor: darosm1 »

Dzień dobry, drodzy Forumowicze zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze Anteny oraz routera do poprawy zasięgu mobilnego internetu w miejscowości Brzeźnica-Kolonia koło Jastrowia ( 53°25'34.8"N 16°36'02.0"E) . Sytuacja jest dosyć ciężka gdyż najbliższy nadajnik znajduje się około 4 km od miejsca zamieszkania, gdzie jeszcze musimy pokonać spory kawał lasów.

Załączam poniżej pomiary odległości do najbliższych BTS wraz z opisami anten zamontowanych. Chciałbym osiągnąć przynajmniej prędkość internetu około 8 Mb/s download oraz 1 Mb/s upload (przy obecnej neo 1- 0,5 mb/s :D to starczy)

Po wstępnej orientacji rynku zauważyłem następujące anteny:
* Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO -
https://www.dipol.com.pl/anten...wodu z wtykiem sma A741024.htm
Wydaje mi się, że jest to jedna z mocniejszych anten dostępnych na rynku. ( ważne abym kupił ją w Polsce) Do tego chętnie wysłucham waszych propozycji odnośnie routera w którym będę mógł wybrać pasma.

Dostawca usługi może być wybrany pod konkretną lokalizację (lecz preferuję Play, jakby dało radę)

Sieci które sprawdzałem.
Proszę o konkretne propozycje
darosm1
Początkujący użytkownik forum

Re: Problemy z zasięgiem-Antena+router w miejscowości Brzeźnica-Kolonia koło Jastrowia

Post autor: darosm1 »

dołaczam kolejne pomiary
ODPOWIEDZ