Router LTE do monitoringu na działkę

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
XnIcRaM
Użytkownik forum

Router LTE do monitoringu na działkę

Post autor: XnIcRaM »

Potrzebuję zamontować kamerkę na działce tak aby mieć z niej podgląd na żywa w domu, problem w tym że nie mam na działce Internetu, muszę więc zakupić jakiś router LTE, dobrze by było jakby był nieduży, miałby możliwość na sztywno ustawiania częstotliwości na jakich ma się łączyć musi też mieć przynajmniej jedno gniazdo LAN (bądź dwa) aby połączyć kablem z kamerą i ewentualnie nagrywarką (jeśli kiedyś będzie). Dobrze by też było jeśli router miałby jakiegoś watchdoga aby sam się zrestartował jeśli nie miałby połączenia z internetem a w ogóle na wypasie by było jakby w przypadku problemów z LTE potrafił wysłać SMSa na jakiś numer że jest problem... ale tego to pewnie żaden nie ma :) Na działce zasięg LTE jest od Orange/T-mobile/Play i Plus na jakich częstotliwościach zasięg będzie to nie wiem ale nadajniki są od każdego operatora na każdą częstotliwość.

Jaki sprzęt możecie polecić, który będzie niezawodny?
ODPOWIEDZ