motka c980 + simdata - nie chce odpalic z kompa

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
waszkins
Początkujący użytkownik forum

motka c980 + simdata - nie chce odpalic z kompa

Post autor: waszkins »

witam
nabylem niedawno motke c980 z vodafona ale ma soft sieci "3" i chcialem jej uzyc jako modem umts do simdaty..wczesniej jako modem sluzyla mi n70 i wszystko dzialalo bez problemu
niestety motorola nie chce sie polaczyc - wyskakuje komunikat ze komputer zdalny nie odpowiedzial
taka sytuacja wystepuje zarowno pod mobile phone tools 3.23 jak i pod zwyklym polaczeniem stworzonym pod windowsem
dodam ze ustawienia na internet gprs sa wyslane z siec plusa na model V980 i przegladarka w telefonie dziala bez problemu
probuje sie polaczyc na kablu firmy foof jesli ma to znaczenie i dodam ze mbt 3.23 komunikuje sie bezproblemowo
dzieki za pomoc i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: motka c980 + simdata - nie chce odpalic z kompa

Post autor: Tomekłódź »

Zmień w sesjach web na domyślne ustawienie inną sieć mp Orange i wyłącz i włącz telefon i spróbuj się połączyć. Powinno pomóc.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
waszkins
Początkujący użytkownik forum

Post autor: waszkins »

dzieki Panie dziala :) przy okazji jest do niej moze taki kabelek ktory takze ja laduje albo chociazby utrzymuje poziom naladowania baterii? bo ten co mam - jakis foof to chyba raczej nie ma tej funkcji :(
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Tomekłódź »

Jest ja mam oryginalny motoroli z funkcją podłączenia do niego oryginalnej ładowarki. Czasami się zdarzają takie na allegro ja kupiłem go za 5 zł.

Są również kabelki na matrax.pl które podtrzymują telefon z portu USB.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s :)
ODPOWIEDZ