W skrócie - potrzebuję router LTE do domku letniskowego na działce, który będzie obsługiwał, tv, laptopy ( 3 szt), grzejniki, kamery etc. W chwili obecnej korzystam z jakiegoś routera t-mobile zte ( takiej małej pchełki), która o dziwo całkiem dobrze daje radę jeżeli chodzi o net. ( Bezproblemowo Żona pracuje, dzieciaki oglądają netflixa). Natomiast problem jest taki, że jak to na działce dość często są przerwy w dostawie prądu - i ten mały routerek po tym jak się już rozładuje samoczynnie się nie wybudza ( trzeba być fizycznie na działce i wcisnąć przycisk PWR).
W związku z tym wykobinowałem, że może bym kupił jednak jakiś porządny router stacjonarny ( być może z agregacja pasm - choć to na razie czarna magia dla mnie ale się uczę szybko

Z informacji technicznych - korzystam z kart SIM Orange - i z LTE jest ok.
Z NetMonstera pokazuje mi najbliższy nadajnik - Karolina - gm. Góra Kalwaria ( to jest chyba maszt TMobile) i on znajduje się w granicach 1 km w linii prostej 9 co prawda teren zalesiony).
Reasumując nie mam problemy żeby kupić Huawei B818 czy też inny zbliżony parametrami - bardziej chodzi mi o bezproblemowym i ciągłym działaniu sieci - zwłaszcza podczas mojej nieobecności w domku.
Za wszelkie porady z góry dziękuję!
pozdrawiam
Krzysiek