Radiówka, P2P i adresy IP.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
barteknowacki
Użytkownik forum

Radiówka, P2P i adresy IP.

Post autor: barteknowacki »

Jestem tu bo mam kilka problemów. Po pierwsze mam internet radiowy 256down i 64up. posiadam dwa adresy IP zewnętrzny i wewnętrzny. I nie mam pomysłu jaki program P2P wybrać i jak go ustawić. Na razie korzystam z BitCometa ale prędkości przy ponad 50 perach są na poziomie 1-6 KB/s.próbowałem optymalizować łącze programami i znów kropka! Na przykład w TuneUp Utilities są opcje do optymalizacji łącza ale nie wiem którą wybrać bo na pasku windows pokazuje mi sie prędkość 11Mb a mam przecież 256. czy 11Mb dla sieći bezprzewodowej czy 256ale dla sieci satelitarnych DSL czy sieć lokalna. Pomożecie? :cry:
Awatar użytkownika
MimperNet
Początkujący użytkownik forum

Re: Radiówka, P2P i adresy IP.

Post autor: MimperNet »

barteknowacki pisze: nie wiem którą wybrać bo na pasku windows pokazuje mi sie prędkość 11Mb a mam przecież 256. czy 11Mb dla sieći bezprzewodowej czy 256ale dla sieci satelitarnych DSL czy sieć lokalna. Pomożecie? :cry:
Szybkość 11Mb dotyczy tylko połączenia pomiędzy Twoim komputerem a Acces Pointem providera. Połączenie z internetem jest dużo wolniejsze. W opcjach połączenia w prog. ustaw opcję 'Asymetric' i wpisz wartości nieco zaniżone, szczególnie jeśli chodzi o upload.
ODPOWIEDZ