D-link DWP 812 KT

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Xavinas
Początkujący użytkownik forum

D-link DWP 812 KT

Post autor: Xavinas »

Witam.
Pytanie moze prymitywne ale jestem w tym temacie zielony.
Chce zakupic osobno router z antena DWP 812 KT i do tego wziasc w abonament karte sim z t mobile... daje linka

https://drive.google.com/file/d/1W5MxM6qUniNP6hJNLNhgSDxnySMSCZO8/view?usp=drivesdk

Jak widac za 80 pln mamy tu karte sim w abonamencie bez ograniczen predkosci i limitu danych lte..

Teraz moje pytanie czy ta karta wzięta na abonament w t- mobile bedzie działać z DWP 812 KT?
Babeczka z obsługi T- mobile powiedziała ze to nie zadziała i tak się zastanawiam czy mówi prawdę czy mnie okłamuje.

Wole kupic osobno DWP 812KT za 1000 zl i do tego zakupic karte bez limitu w abonamencie z T -mobile niz brac zestaw internetu domowego z TMobile z Tym samym routerem ale z karta ktora ma limity predkosci.

Tu daje linka do scr z oferty zestawu z internetem z tym samym routerem z antena -TMobile
https://drive.google.com/file/d/1WFRM0LgxpxWJkBtv5B4kEkMP6eIQTakd/view?usp=drivesdk

Myslalem ze wszystkie karty sim majace internet mozna wlozyc do takiego routera i ze to bedzie dzialac... czy jest jakas roznica ze karta na abonament nie zadziala? Jezeli tak to w jaki sposob jest to zablokowane jak karta sim ma wiedziec czy jest wlozona do telefonu czy do takiego routera?

Wiem ze moje pytanie moze wam sie wydac bardzo primitywne ale tak jak pisalem jestem zielony w temacie internetu lte gdyż do tej pory mialem swiatlowod.

Bardzo prosze o pomoc w temacie i wyjasnienie jakie karty sim zadzialaja a jakie nie czy jest roznica ze karta jest wzieta w abonament czy nie.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: D-link DWP 812 KT

Post autor: Mig25 »

Router CAT.6 za 1000PLN ? To o 900 za dużo.
Xavinas

Ok ale prosze o odpowiedz na pytanie.
Mig25
Guru bezprzewodowy

Post autor: Mig25 »

Jak operator daje kartę bez urządzenia , to tym bardziej nie może być ona w jakiś sposób limitowana.... Bardzo małe prawdopodobieństwo ,że nie będzie działać ( chyba ,że to wiedźma i rzuci czar :) )
Xavinas

Tez mi sie wydaje ze karta powinna dzialac ale wole sie upewnic pytajac was.... mysle ze kobitka specjalnie tak powiedziala zebym tylko kupil u nich caly zestaw internetu z routerem i antena plus placic za to wszystko abonament 80 zl za internet z limitem predkosci do 30 Mbit/s . A ja wole kupic ten sam router sam w sklepie i do tego wziac w abonament od nich tylko na samą karte bez limitow predkosci i pobierania danych za 80zl.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

To jest karta głosowa z pakietem internetowym, w regulaminie oferty zapis ze karta nie moze być stosowana w modemie/routerze. A skad pewność ze u siebie uzyskasz większe prędkości w T-mobile na tym zestawie niz 90Mb/s?
Xavinas

Pewnosci nie ma zadnej ale sam fakt placenia za zestaw z ograniczeniem predkosci do 30Mbit/s za 80 zl miesiecznie a wziecie samej karty w abonament za te same pieniadze bez limitu prędkości robi roznice.
Czesto zmieniam miejsce zamieszkania i nawet jak teraz nie uzyskam wiekszych predkosci to z pewnoscia w innej lokalizacji taka osiagne a raczej na pewno gdzies wyciagne wiecej niz 30 Mbit/s.

Czyli wedlug Ciebie bedzie marna szansa zeby taka karta zadzialala w routerze mam rozumiec?
Xavinas

I jeszcze jedno pytanie jezeli bym sie sklonil zeby zakupic caly zestaw od t-mobile bo okaże sie ze karta na abonament nie zadziala to czy router i antena beda brandowane i nie bede mógł do nich włożyć innych kart niz T-mobile?
CincinCm
Stały użytkownik forum

Post autor: CincinCm »

Z tego co jest w ofercie to za 80zl jest 90mbit/s
Romek1c
Użytkownik forum

Post autor: Romek1c »

Xavinas pisze:Pewnosci nie ma zadnej ale sam fakt placenia za zestaw z ograniczeniem predkosci do 30Mbit/s za 80 zl miesiecznie a wziecie samej karty w abonament za te same pieniadze bez limitu prędkości robi roznice.
Czesto zmieniam miejsce zamieszkania i nawet jak teraz nie uzyskam wiekszych predkosci to z pewnoscia w innej lokalizacji taka osiagne a raczej na pewno gdzies wyciagne wiecej niz 30 Mbit/s.

Czyli wedlug Ciebie bedzie marna szansa zeby taka karta zadzialala w routerze mam rozumiec?
Z tego co piszesz często zmieniasz miejsce zamieszkania, a oferta z nielimitowanym internetem domowym czy to 30,60,80 Mb/s odpada ponieważ ta usługa działa tylko w jednej lokalizacji ( adres domu).
Z tym co w Tmobile ci powiedzieli może być prawdą aby mieć pewność czy ta usługa z nielimitowanym abonamentem będzie działać a routerze przygotuj serię pytań i zadzwoń na infolinię techniczną (Uwaga płatna infolinia ) z telefonu w sieci tmobile to *7242 a z telefonu z innej sieci 708 477 242. Tam Ci wszystko odpowiedzą
Romek1c
Użytkownik forum

Post autor: Romek1c »

Romek1c pisze:
Xavinas pisze:Pewnosci nie ma zadnej ale sam fakt placenia za zestaw z ograniczeniem predkosci do 30Mbit/s za 80 zl miesiecznie a wziecie samej karty w abonament za te same pieniadze bez limitu prędkości robi roznice.

Z tego co piszesz często zmieniasz miejsce zamieszkania, a oferta z nielimitowanym internetem domowym czy to 30,60,80 Mb/s odpada ponieważ ta usługa działa tylko w jednej lokalizacji ( adres domu).
Z tym co w Tmobile ci powiedzieli może być prawdą aby mieć pewność czy ta usługa z nielimitowanym abonamentem będzie działać a routerze przygotuj serię pytań i zadzwoń na infolinię techniczną (Uwaga płatna infolinia ) z telefonu w sieci tmobile to *7242 a z telefonu z innej sieci 708 477 242. Tam Ci wszystko odpowiedzą
Z każdym routerem i w każdej lokalizacji będzie działać w pr,ypadku tmobile tylko ta oferta internetu
https://www.t-mobile.pl/sklep/kategoria ... XQRtfD_BwE
ODPOWIEDZ