Tryby przeniesienia numeru do innego operatora
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tryby przeniesienia numeru do innego operatora
Cześć
Mam do Was pytanie dotyczące jednego z dostępnych trybów przeniesienia numeru:
"na koniec okresu promocyjnego wynikającego z umowy z dotychczasowym dostawcą usług"
Sytuacja wygląda następująco. Jestem w ostatnim miesiącu umowy terminowej u obecnego dostawcy (umowa terminowa kończy się 30 czerwca)
Czy korzystając z wymienionego wyżej trybu i przenosząc numer do innej sieci obecny jeszcze dostawca odda numer 1 lipca, czy też zastosuje dodatkowo 30 dniowy okres wypowiedzenia ?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Mam do Was pytanie dotyczące jednego z dostępnych trybów przeniesienia numeru:
"na koniec okresu promocyjnego wynikającego z umowy z dotychczasowym dostawcą usług"
Sytuacja wygląda następująco. Jestem w ostatnim miesiącu umowy terminowej u obecnego dostawcy (umowa terminowa kończy się 30 czerwca)
Czy korzystając z wymienionego wyżej trybu i przenosząc numer do innej sieci obecny jeszcze dostawca odda numer 1 lipca, czy też zastosuje dodatkowo 30 dniowy okres wypowiedzenia ?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Re: Tryby przeniesienia numeru do innego operatora
Numer powinien zostać zwolniony z końcem umowy bez okresu wypowiedzenia.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-0- pisze:Numer powinien zostać zwolniony z końcem umowy bez okresu wypowiedzenia.
Czyli Vectra mnie wprowadziła w błąd na etapie wniosku o przeniesienie numeru. Konsultant powiedział że czy wybiore opcję z zachowaniem przywidzianego okresu wypowiedzenia czy tez na koniec okresu promocji - to na to samo wyjdzie. Bo jestem już w ostatnim miesiącu umowy terminowej.
Tak coś właśnie mi nie pasowało. Pozostaje mi jutro wycofać wniosek i przenosić jeszcze raz ale z opcją na koniec okresu promocji.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
O czym wy piszecie, zawsze jest 30dniowy okres wypowiedzenia, nawet wybierając opcję "na koniec promocji". Chyba, że regulamin firmy mówi inaczej. Z tego co wiem w Vectrze normalnie masz 30dniowy okres wypowiedzenia po zakończeniu umowy/na umowie bezterminowej.
- onken
- ** Moderator **
Wystarczy złożyć na 30 dni przed zakończeniem umowy wypowiedzenie i muszą to zrobić wtedy na koniec umowy.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
- wojteks
- *** Administrator ***
30 dni biegnie od złożenia wypowiedzenia, z umowami terminowymi trzeba dobrze sformułować wypowiedzenie żeby zadziałało na koniec umowy (okresu zastrzeżonego).
Nie pomagam na PW!
- onken
- ** Moderator **
To oczywiste. Ale chodziło mi o to że się da "wstrzelić" w taki okres 

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW