Net bezprzewodowy i udostepnianie przez WinRoute

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
LeiFei
Początkujący użytkownik forum

Net bezprzewodowy i udostepnianie przez WinRoute

Post autor: LeiFei »

Witam.

Mam wielki problem z konfiguracja tego zeby dzialalo prawidlowo :/ Jeden PC ma dwie sieciowki, z jednej idzie net (siec bezprzewodowa - kabel idzie do antenki). Druga sieciowka laczy sie z drugim PC. No i chce udostępnic jakos internet drugiemu PC i jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> w zaden sposob nie potrafie tego zrobic. Admin powiedzial ze musze kupic router. Skoro tak to pewnie da sie to zrobic za pomoca programowego routingu (poprawcie mnie jesli sie myle) naprzyklad programem WinRoute Pro. Bede bardzo wdzieczny jesli ktos pomoze mi to skonfigurowac dobrze. Podaje potrzebne informacje:

System komputera servera: Win XP SP2

ipconfig karty sieci bezprzewodowej:
adres ip: 10.0.0.154
maska podsieci: 255.255.255.0
brama domyslna: 10.0.0.254

ipconfig karty polaczenia lokalnego (polaczenie z drugim PC):
adres ip: 192.168.0.1
maska podsieci: 255.255.255.0
brama domyslna: 192.168.0.1

Aktualnie dziala mi albo net, a jak wlacze ten drugi PC to pada internet ale widac PC. Mecze sie juz z tym drugi dzien. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie porady i pomoc w konfiguracji. Aha dodam jeszcze ze admin powiedzial, iz w sieci nie ma zadnych "barier" i mozna dzielic internet na wiecej komputerow.
Awatar użytkownika
MaxFM
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Net bezprzewodowy i udostepnianie przez WinRoute

Post autor: MaxFM »

Wystarczy załaczyc ICS-a
ODPOWIEDZ