chciałbym zapytać jaki polecilibyście zewnętrzny modem 5G, tj. taki, który mogę sobie przykleić na zewnątrz okna i poprowadzić kabel (RJ45) do środka przez uszczelkę okna. Ja się generalnie napaliłem na Nokia FastMile 5G receiver (https://www.nokia.com/networks/products ... -receiver/), ale raz, że ciężko to gdziekolwiek kupić (play to sprzedaje z beaconem, który podobno jest dosyć słaby, a bez niego podobno nie ma jak się dostać do receivera i jego konfiguracji), dwa że widziałem wątek na elektrodzie gdzie prawią, że słabo z sygnałem na tym sprzęcie.
Potrzebuję takowego urządzenia bo chociaż mój Huawei B535-232 ma wszystkie kreski na 4G, to z racji że mieszkam na peryferiach miasta gdzie jest tylko LTE z plusa - to wszyscy sąsiedzi na tym siedzą i transfery są bardzo niskie. Na wieżę plusa (Plus (26001) ID: BT43159, Goleniów, ul. Boczna 1) mam bezpośredni, niczym nie przesłonięty widok z okna i jest oddalona o 625m.
Budżet mam do max 2000zł, do tego obawiam się czy 5G cokolwiek poprawi. W każdym razie muszę spróbować, bo pracuję zdalnie i po 16-tej jak ludziska z pracy wracają to się robi masakra

dziękuję za pomoc!