Problem z wybraniem operatora...

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MaciekGKS
Początkujący użytkownik forum

Problem z wybraniem operatora...

Post autor: MaciekGKS »

Witam. Mam nadzieję, że nie narażę się nikomu tym tematem. Mam poprostu problem i chyba jest to jedyne (jedno z baaardzo niewielu) miejsc w sieci, w którym móglbym zasięgnąć rady. Rzecz w tym, że mieszkam w miejscowości oddalonej o około 10 km od centrum Gdańska. Nie ma tam mozliwości podłączenia Neostrady, Chello itp. itd. (póki co). Chciałbym jednak w końcu podłaczyć się do sieci (nie sugerujcie sie tym wpisem:P inna lokalizacja). Problem w tym, że nie mam pompletnie zielonego pojęcia co i jak w kwesti operatorów. Co przeczytam jakis artykuł to wydaje się, że jest Ok, aż tu nagle kilka wpisów negatywnych o danej ofercie i niepewność powraca niczym bumerang. Co byście mogli mi polecić? Internet ma służyć do przeglądania stron internetowych, gadu-gadu, odbierania poczty i to by było chyba na tyle:).
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z wybraniem operatora...

Post autor: sardo nunspa »

A nie możesz załączyć radiówki same plusy w porównaniu z Internetem GSM. Jeżeli nie możesz to proponuję Sim datę z Plusa idealna na potrzeby, które opisałeś.
Latka lecą...
MaciekGKS

Z tego co się doczytałem wynika, że oferta przez Ciebie napisana nie jest stworzona dla mnie. Ja raczej b.często jestem na sieci:P. Ale mamy ubóstwo w tym kraju... żal!
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

MaciekGKS pisze:Z tego co się doczytałem wynika, że oferta przez Ciebie napisana nie jest stworzona dla mnie. Ja raczej b.często jestem na sieci:P. Ale mamy ubóstwo w tym kraju... żal!
Skoro simdata ci nie pasuje to pozostaje ci podpisać umowę u któregoś z operatorów.Do wyboru masz Erę, iPlusa, Orange.Kupując startery tych opów sprawdzisz u którego masz najlepszy przesył danych i zostanie ci tylko podpisać umowę.Dostaniesz modem podłączysz go do kompa i wio koniku.Siedzisz w sieci. :lol:
MaciekGKS

No to już ostatnie pytanie i dam spokój :P. Czy wszystkie 3 sieci dają możliwość kilkudniowego (tygodniowego) przetestowania sieci? iplus z tego co się orientuje ma takie cos. A jak z resztą?
pzdr
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

MaciekGKS pisze:No to już ostatnie pytanie i dam spokój :P. Czy wszystkie 3 sieci dają możliwość kilkudniowego (tygodniowego) przetestowania sieci? iplus z tego co się orientuje ma takie cos. A jak z resztą?
pzdr
Może tak może nie.Zależy jak podchodzą do klienta.Nie wszędzie jest jednakowo.Myślę że mogą przyjechać i zainstalować,pokazać co i jak.Tobie marzy się kilka tygodni.Zapomnij o takim czymś.Plus miał coś takiego na próbę ale wiesz ile to kosztowało.Poczytaj forum był taki temat poruszany.
Ari27

Post autor: Ari27 »

czesc MaciekGKS jesli chodzi o wybor operatora to kazdy jest beznadziejny smieszne limity 1GB przy abonamencie 60zl dla mnie to sa zarty i jeszcze rozlaczanie z siecia problemy z zasiegiem to juz jakas radiowka jest lepsza przynajmniej nie ma z reguly smiesznych ograniczen abonament duzo mniejszy i umowe mozna rozwiazac w kazdej chwili a tak podpisz umowe na 2 lata i wrazie problemow to radz sobie sam a co do wyprobowania neta np w iplusie hehe to zapytaj ile to kosztuje normalnie kpiny za 7 dni 150zl netto
ODPOWIEDZ