Rozłączanie z serwerem DNS - pomocy!!!

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
archie
Początkujący użytkownik forum

Rozłączanie z serwerem DNS - pomocy!!!

Post autor: archie »

Mam nastepujący problem.
Od jakiegoś tygodnia, mam problemy z moim radiowym internetem( do tej pory wszystko było ok). Po ok. 15 minutach od włączenia komputera, nie mogę się połączyć z żadną stroną www. Mimo iż w tym samym czasie gg chodzi normalnie i jeśli coś akurat ściągam to ściąga się nadal. I kiedy wchodzę w szczegóły połączenia, to gdzie mam serwer DNS to zamiast mojego nr 194..... pokazuje mi się 0.0.0.0. i żeby to rozwiązać muszę klikać napraw połączenie i wszystko wraca do normy. Takie co 15 minut naprawianie jest naprawdę uciążliwe. Co jest albo może być nie tak??[/url]
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Rozłączanie z serwerem DNS - pomocy!!!

Post autor: zDaleKi »

archie pisze: to gdzie mam serwer DNS to zamiast mojego nr 194..... pokazuje mi się 0.0.0.0.
A nie masz przypadkiem problemu z serwerem DHCP? Może to on nie przydziela Ci odpowiednich wpisów? Spróbuj wyłączyć automat i te wszystkie ustawienia wprowadzić ręcznie.

A co do DNSów, to możesz też wprowadzić inne adresy, np. tpsa 194.204.159.1
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ