Internet domowy LTE bezprzewodowy - Warszawa Bemowo.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet domowy LTE bezprzewodowy - Warszawa Bemowo.
Dzień dobry.
Mam Internet "Domowy M" u jednego z czołowych operatorów. Dostałem modem z kartą SIM i z prędkością do 90 Mb/s w umowie.
O dziwo - przez ca 20 dni download na poziomie 74 - 89 Mb/s bez względu na porę dnia czy nocy. Radość trwała do zakończenia 14-dniowego okresu kiedy klient może podziękować "serdecznie" operatorowi za usługę. Obecnie "bujam się" w przedziale 22 - 38 Mb/s. Bardzo rzadko 50 - 54 Mb/s. Oczywiście wszystkie reklamacje kończą się powtarzaną mantrą CTRL - C i CTRL - V - nie odnotowaliśmy żadnej awarii, u nas wszystko w porządku, jak panu "chodzi" wolno to sieć jest przeciążona bo mamy wielu użytkowników, brak podstaw do uznania reklamacji.
Podejrzewam na granicy z pewnością, że operator bardzo dba w okresie 14 dni aby klient był zadowolony a po tym okresie dostarcza "żółwia", a klient już ma smycz na dwa lata i może sobie w domku słać pozdrowienia dla "uczciwego inaczej" operatora. Mamy na najbliższe dwa lata "dojną krowę" i o to chodziło.
Swego czasu myślałem nawet czy nie wziąć od nich z sowitą dopłatą (prawie drugie tyle) nowego modemu i internetu 5G w paśmie "C" (natrętnie i usilnie zachwalają) z obawy aby nie zrobili mnie w konia tak jak z obecną usługą.
Może ktoś z Was coś mi podpowiedział?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Mam Internet "Domowy M" u jednego z czołowych operatorów. Dostałem modem z kartą SIM i z prędkością do 90 Mb/s w umowie.
O dziwo - przez ca 20 dni download na poziomie 74 - 89 Mb/s bez względu na porę dnia czy nocy. Radość trwała do zakończenia 14-dniowego okresu kiedy klient może podziękować "serdecznie" operatorowi za usługę. Obecnie "bujam się" w przedziale 22 - 38 Mb/s. Bardzo rzadko 50 - 54 Mb/s. Oczywiście wszystkie reklamacje kończą się powtarzaną mantrą CTRL - C i CTRL - V - nie odnotowaliśmy żadnej awarii, u nas wszystko w porządku, jak panu "chodzi" wolno to sieć jest przeciążona bo mamy wielu użytkowników, brak podstaw do uznania reklamacji.
Podejrzewam na granicy z pewnością, że operator bardzo dba w okresie 14 dni aby klient był zadowolony a po tym okresie dostarcza "żółwia", a klient już ma smycz na dwa lata i może sobie w domku słać pozdrowienia dla "uczciwego inaczej" operatora. Mamy na najbliższe dwa lata "dojną krowę" i o to chodziło.
Swego czasu myślałem nawet czy nie wziąć od nich z sowitą dopłatą (prawie drugie tyle) nowego modemu i internetu 5G w paśmie "C" (natrętnie i usilnie zachwalają) z obawy aby nie zrobili mnie w konia tak jak z obecną usługą.
Może ktoś z Was coś mi podpowiedział?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet domowy LTE bezprzewodowy - Warszawa Bemowo.
Zrób test na telefonie z 5G N78, karta pre-pid , taryfa GO! i na niej 14 dni internetu bez limitu za darmo, screeny z NetMonster i speedtestu. Na Bemowie T-mobile ma trochę pozwoleń na n78, większość zapewne działa.
-
- Użytkownik forum
Dzięki za info. Czy na tej karcie będzie aktywny internet 5G w paśmie "C" (jak zachwalają najszybszy)?
-
- Guru bezprzewodowy
N78 to właśnie pasmo C , skoro matek451 pisze ,żebyś właśnie tą taryfę wziął , to z pewnością tak.
-
- Użytkownik forum
OK, nie znałem drugiej nazwy pasma "C".
A czy może ktoś z Was spotkał się z taką formą oszustwa operatora, że w okresie kiedy możliwe było podziękowanie za dalszą współpracę net był więcej niż idealny a kiedy już smycz na dwa lata to maja klienta w ..... ?
A czy może ktoś z Was spotkał się z taką formą oszustwa operatora, że w okresie kiedy możliwe było podziękowanie za dalszą współpracę net był więcej niż idealny a kiedy już smycz na dwa lata to maja klienta w ..... ?
- onken
- ** Moderator **
Tak bywa od dawna...
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Niestety, oszukują i dają priorytet na ne 14 dni a potem gdy jesteś uwiązany umową to już nie dbają o Ciebie.
MC888 -> Orange
-
- Użytkownik forum
Witam Was. Dziękuję, że potwierdziliście moje przypuszczenia co do niecnych praktyk "jakości" netu w czasie kiedy można podziękować operatorowi.
A teraz tak, w smartfonie OP 9 PRO karta NJU Mobile, w ustawieniach telefonu - 5G/LTE/3G/2G, pomiary robiłem tylko wewnątrz domu (Bemowo Jelonki) w różnych godzinach dnia i w nocy - poniżej w kolejności wartości z sześciu pomiarów:
PING: 18/17/22/14/15/17.
DOWNLOAD: 224,12/181,31/298,87/389,64/437,22/374,57.
UPLOAD: 6,15/13,17/5,66/19,89/22,21/26,67.
Podpowiedzcie mi proszę czy przy powyższych parametrach i routerze ZTE MC888 5G Cat.19. mam szansę na pozbycie się problemów z internetem w domu? Komputer i telewizor zamierzam podłączyć kablami LAN z routerem bo pewnie WiFi obetnie mi prędkość.
Z góry dziękuję Wam za pomoc.
Pozdrawiam.
A teraz tak, w smartfonie OP 9 PRO karta NJU Mobile, w ustawieniach telefonu - 5G/LTE/3G/2G, pomiary robiłem tylko wewnątrz domu (Bemowo Jelonki) w różnych godzinach dnia i w nocy - poniżej w kolejności wartości z sześciu pomiarów:
PING: 18/17/22/14/15/17.
UPLOAD: 6,15/13,17/5,66/19,89/22,21/26,67.
Podpowiedzcie mi proszę czy przy powyższych parametrach i routerze ZTE MC888 5G Cat.19. mam szansę na pozbycie się problemów z internetem w domu? Komputer i telewizor zamierzam podłączyć kablami LAN z routerem bo pewnie WiFi obetnie mi prędkość.
Z góry dziękuję Wam za pomoc.
Pozdrawiam.
-
- Początkujący użytkownik forum
W t-mobile to norma o której pisałem dosyć dawno. Czy dalej od początku okresu rozliczeniowego tym internet wolniej będzie działać.
Bańka obecnie pęka po przekroczeniu 512GB w cyklu rozliczeniowym.
Bańka obecnie pęka po przekroczeniu 512GB w cyklu rozliczeniowym.
-
- Użytkownik forum
Dzięki za info. W każdym razie bezczelnym oszustom z T-Mobile już nie zaufam. Jak podąłem wyżej to parametry 5G odczytane na telefonie One Plus 9 PRO z kartą NJU Mobile. Więc biorę modem od Orange ZTE MC888 5G Cat.19. i mam nadzieję na porządny net w domu.
-
- Guru bezprzewodowy
Ja żadnych parametrów sygnału na N78 i kotwicy LTE na One Plus tu nie widzę wiec wybór MC888 wcale nieoczywisty,po UL widać ze zasieg nie jest wewntrz domu za bogaty.
- wojteks
- *** Administrator ***
Do 5G sprzęt domowy a nie do montażu na zewnątrz, zupełnie bez sensu wybór.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Z jednej strony przyznaję Tobie rację "wojteks". Ale z drugiej z pewnych względów nie chcę nic montować, przykręcać, wiercić etc. i stąd pomysł z routerem i modelem zbierającym dobre opinie. Pozdrawiam.
-
- Użytkownik forum
"matek 451", dzięki wielkie, że znalazłeś chwilkę i odezwałeś się. Nie złość się jeżeli moje pytanie Tobie wyda się głupie, Ty masz ogromną wiedzę w temacie ja zaś w porównaniu z Twoją minus jeden. One Plusem sprawdziłem jak pisałem te parametry:
Ponieważ od "uczciwych inaczej" zwanych T-Mobile (umowa do 90 a mam praktycznie 30-50-60) więc jak zobaczyłem 224,12/389,64 czy 437,22 to popadłem w euforię. Pomiary w mieszkaniu. Powiedz mi proszę, czy jak wezmę ten Router ZTE MC888 5G Cat.19. oraz od Orange internet mobilny dla domu 65,00 zł/mies. z rabatami (Od 13 mies. 75,00 zł/mies. z rabatami); 500 GB w Strefie domowej (Transfer danych w godz.: 00:00 - 8:00 nie pomniejsza pakietu GB) to chyba powinienem być zadowolony wobec tego g..na jakie mam teraz. Czy pomierzone PO przeze mnie wartości będą w tych granicach jak będę miał Ruter z kartą 5G? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.
Ponieważ od "uczciwych inaczej" zwanych T-Mobile (umowa do 90 a mam praktycznie 30-50-60) więc jak zobaczyłem 224,12/389,64 czy 437,22 to popadłem w euforię. Pomiary w mieszkaniu. Powiedz mi proszę, czy jak wezmę ten Router ZTE MC888 5G Cat.19. oraz od Orange internet mobilny dla domu 65,00 zł/mies. z rabatami (Od 13 mies. 75,00 zł/mies. z rabatami); 500 GB w Strefie domowej (Transfer danych w godz.: 00:00 - 8:00 nie pomniejsza pakietu GB) to chyba powinienem być zadowolony wobec tego g..na jakie mam teraz. Czy pomierzone PO przeze mnie wartości będą w tych granicach jak będę miał Ruter z kartą 5G? Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.
-
- Guru bezprzewodowy
Test wewnatrz domu na telefonie z kartą Orange i screen z aplikacji https://play.google.com/store/apps/deta ... l=pl&gl=US to podstawa, na tej podstawie uzyskujesz dane dotyczace stacji bazowych 5G/LTE z których korzystasz oraz parametry sygnału na N78 i pasmach LTE.
Róznica w cenie między MC888 a zestawem MC889+T5400 wynosi w ratach 120 zł więc dużo korzystniejsza jest opcja z tym zestawem.Jakby co to MC889 można umieścić na parapecie a T5400 w innym, dowolnym miejscu optymalnym do korzystania po WiFi i LAN.
Róznica w cenie między MC888 a zestawem MC889+T5400 wynosi w ratach 120 zł więc dużo korzystniejsza jest opcja z tym zestawem.Jakby co to MC889 można umieścić na parapecie a T5400 w innym, dowolnym miejscu optymalnym do korzystania po WiFi i LAN.
-
- Użytkownik forum
Matek mam 6 screenów z podanego przez Ciebie programu NetMonitor i nie wiem jak je przesłać?
-
- Guru bezprzewodowy
Bo tu ich nie załączysz...tu tylko linki możesz wstawić, a screeny musisz załadować na jakiś hosting np imgbb
-
- Użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Prośba do Matek451, jakbyś w wolnej chwili mógł pochylić się na załączonymi wynikami i ocenić to będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Użytkownik forum
Halo, halo. Czy może ktoś jeszcze pamięta o moim problemie?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
-
- Użytkownik forum
Witam uczestników mojego wątku.
Zdrowych, Pogodnych i Rodzinnych Świąt dla Was i Bliskich.
Z podziękowaniem.
Zdrowych, Pogodnych i Rodzinnych Świąt dla Was i Bliskich.
Z podziękowaniem.
-
- Użytkownik forum
Jeszcze raz dziękuję za kompletną i merytoryczną koleżeńską pomoc.
Niech Wam się szczęści w Nowym Roku.
Niech Wam się szczęści w Nowym Roku.
- onken
- ** Moderator **
Kup starter i sprawdź prędkości
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Użytkownik forum
Witaj.Jarek308 pisze: ↑2025-01-10, 16:25 Mam taki sam internet w Toruniu. T-mobile do 90 mb/s. Zazwyczaj mam prędkość od 60 do 80 mb/s. Jest teraz promocja świąteczna na taki sam internet za 75 zł. Warto się w to znowu pchać ? Może warto rozważyć wyższą prędkość? Za 115 zł jest internet do 300 mb/s tylko ile rzeczywiście, bym wyciągał... Póki co światłowodu na mojej ulicy nie ma.
T-Mobile to oszuści (zresztą każdy operator "rąbie" równo klientów, jedni bardziej bezczelnie inni mniej). Na początku mojej umowy(taka sama jak Twoja) prędkość w okolicach maxa,przez całą dobę do upływu 14 dni czyli do końca okresu, kiedy mogłem podziękować za "owocną" współpracę, potem bardzo często 30 a nawet 20.Próbowałem atakować ich @. Odpowiedzi CTRL+C i CTRL+V jak mantra - u nas wszystko OK, jak jest dużo użytkowników to prędkość spada. Teraz kiedy moja umowa kończy się 19 lutego znowu <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font> myślą, że złapią mnie na lep - prędkość przez całą dobę cały czas ok. 70 Mb/s. Już wysłałem im podziękowanie z dniem 19 lutego.
Na moim telefonie OP 9PRO uzyskuję prędkości w 5G (karta NJU Mobile) - D 527,53 Mb/s i U 41,84 Mb/s czy D 557,76 Mb/s i U 39,29 Mb/s.
Kupiłem ZTE MC888D 5G i zamawiam 5G internet mobilny do domu (limit 500GB) w Orange za 50 zł miesięcznie. BTS-a mam 200 metrów od domu i do tego niezasłonięty.W mojej ocenie jakby nie było na pewno nie będzie takiego <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> jak w T-Mobile.
-
- Użytkownik forum
Witam ponownie.
Kupiłem router ZTE MC888, internet domowy w Orange 500GB m-cznie i mam prędkości Download 420 - 560 Mb/s i w dzień i w nocy.
Jarek 308 sprawdź ile od Ciebie jest BTS Orange. Zresztą umowę taką jak moja możesz zawrzeć telefonicznie i masz 14 dni od otrzymania karty SIM.
Router też możesz wziąć od nich, w razie gdybyś miał problem z prędkością (nie znam Twoich warunków terenowych) to zwrócisz im kartę i router. Ja kupiłem go w sklepie internetowym ZTE.
Pozdrawiam.
Kupiłem router ZTE MC888, internet domowy w Orange 500GB m-cznie i mam prędkości Download 420 - 560 Mb/s i w dzień i w nocy.
Jarek 308 sprawdź ile od Ciebie jest BTS Orange. Zresztą umowę taką jak moja możesz zawrzeć telefonicznie i masz 14 dni od otrzymania karty SIM.
Router też możesz wziąć od nich, w razie gdybyś miał problem z prędkością (nie znam Twoich warunków terenowych) to zwrócisz im kartę i router. Ja kupiłem go w sklepie internetowym ZTE.
Pozdrawiam.