LTE5398-M904 chwilowy brak dostepu

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ruszko123
Stały użytkownik forum

LTE5398-M904 chwilowy brak dostepu

Post autor: ruszko123 »

Witam, od pewnego czasu mam problem z tym routerem a mianowicie ze na kilka sekund co jakiś czas zachowuje sie tak jakby wyłączało się wifi ponieważ nie ma w tym momencie polaczenia do routera. Myślałem ze może to wina samego wifi ale po kablu także dzieje sie tak jakby na ułamek sekundy tracił zasilanie i w tym czasie nie ma Internetu ale sie nie restartuje tylko jakby "przymarzał"

nie wiem czasem czy to nie ma związku z update firmware bo jest ostatnie możliwe ale wcześniej bylo te ktore dostałem wraz z nim i bylo ok.
czytałem o problemie farm fv ze niby jak sa w okolicy to wrażliwe sprzęty reaguja podobnie i dlatego kupiłem UPSa ktory zasila właśnie router i caly sprzęt IT na wypadek spadków napięcia ale problem nadal występuje.

Czy ktos mial taki przypadek lub powie jak wrocic do poprzedniego firmware routera. Firmware jak u Module sa najnowsze.
Dodam ze hard reset routera nic nie dal.

Pozdrawiam

ps. dodam ze ustawienie na sztywno pasm aby nie skakal po roznych takze nic nie daje
ODPOWIEDZ