B818 dla rodziców.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
B818 dla rodziców.
Witam
Potrzebuje routera dla rodziców. Z netu korzystają sporadycznie. Głównie Whatsapp. Dodatkowo teraz zmienili kocioł gazowy, który dobrze jest podłączyć pod wifi dla lepszej kontroli nad nim.
Myślę o kupnie routera huaweia b818. Na olx widziałem, że używki mozna wyrwać juz za 300zl. W odległości 1km jest bts Orange i T-Mobile.
Czy taki router do dobra opcja?
Potrzebuje routera dla rodziców. Z netu korzystają sporadycznie. Głównie Whatsapp. Dodatkowo teraz zmienili kocioł gazowy, który dobrze jest podłączyć pod wifi dla lepszej kontroli nad nim.
Myślę o kupnie routera huaweia b818. Na olx widziałem, że używki mozna wyrwać juz za 300zl. W odległości 1km jest bts Orange i T-Mobile.
Czy taki router do dobra opcja?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
-
- Guru bezprzewodowy
Re: B818 dla rodziców.
Może być za daleko ,żeby osiągnąć maksymalne prędkości , ale każdy router powinien się bez problemu połączyć i jakiś ten internet ( lepszy bądź gorszy) mieć( przecież komórki chyba działają i internet też na nich jakiś jest , a router ma lepsze anteny niż jakakolwiek komórka). Oczywiście tyczy to się sytuacji w miarę standardowej : BTS w miarę widoczny , ew las pomiędzy gdzieś dalej itp , a nie ,że zaraz za domem na linii jest wieżowiec , lub trochę lepiej ściana lasu....
B818 to dobry router ,choć już wiekowy , a czy jest wart 300pln to zależy dla kogo ( dla mnie nie
) I coś kojarzę ,że narzekali na zasięg wifi w domu.
B818 to dobry router ,choć już wiekowy , a czy jest wart 300pln to zależy dla kogo ( dla mnie nie

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Na pewno będzie odbiór z 1km, kwestia lokalna czy nadajnik zasłonięty, sektor w danym kierunku, nadajnik obciążony, za dużo jest zmiennych.
Sam router jest dobry, używałem przez 3 lata.
Ps. Mam taki do sprzedania, może się dogadamy co do ceny
Sam router jest dobry, używałem przez 3 lata.
Ps. Mam taki do sprzedania, może się dogadamy co do ceny

MC888 -> Orange
-
- Guru bezprzewodowy
Za mało danych aby stwierdzić czy się sprawdzi, przy małych wymaganiach tak, router raczej z niego sredni ale z bardzo dobrym modemem LTE,
WiFi niestety nie powala.
No i wiadomo router bez jakiegokolwiek wsparcia ze strony producenta czy aktualizacji.
Jaki to operator i która jego stacja bazowa, jaka lokalizacja gdzie będzie uzywany?
No i wiadomo router bez jakiegokolwiek wsparcia ze strony producenta czy aktualizacji.
Jaki to operator i która jego stacja bazowa, jaka lokalizacja gdzie będzie uzywany?
-
- Początkujący użytkownik forum
operator jeszcze nie wiem, Albo T-Mobile albo Orange. Jakiś najtańszy pakiet internetowy żeby wystarczył na miesiąc.matek451 pisze: ↑2024-10-04, 08:22 Za mało danych aby stwierdzić czy się sprawdzi, przy małych wymaganiach tak, router raczej z niego sredni ale z bardzo dobrym modemem LTE,
Lokaliżacja:
https://zapodaj.net/plik-o9yni4RN3c
A jak nie B818 To jaki godny polecenia? Używka do 300zł.