Szanowni Państwo,
Polkomtel Sp. z o.o. informuje, że z dniem 30 grudnia 2024 r. zakończy udostępnianie Bezpłatnego Dostępu do Internetu (dalej: BDI). Działanie to jest podyktowane wygaśnięciem obowiązku udostępniania BDI, o którym mowa w Decyzji Prezesa UKE nr DZC-WAP-5176-8/09 (21) z dnia 10 listopada 2009 r. zmienianej kolejnymi decyzjami.
Szczegółowe informacje w tym zakresie na trwałym nośniku pod bezpiecznym linkiem:
aero2 - 2024 - ostatnie pożegnanie
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
aero2 - 2024 - ostatnie pożegnanie
dziś dostałem takiego maila:
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: aero2 - 2024 - ostatnie pożegnanie
A to jeszcze ktoś uzywa ?
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ale Polkomtel przygotował w zamian inna ofertę, może nawet ciekawszą.
-
- Guru bezprzewodowy
Ale nie darmową:)
-
Darmowa też jest (512 kbps).
-
- Guru bezprzewodowy
No jest ,ale do 30.12.2024 jak w pierwszym poście.
-
cyt.
...
"Opcja #2 – nadal chcę korzystać z darmowego internetu
Tak, to jest możliwe. Już nie w ramach BDI, ale nowej oferty Polkomtelu. Otóż firma podjęła decyzję o uruchomieniu z dniem 10.11.2024 r. bezpłatnej usługi, z której będzie można skorzystać na posiadanej obecnie karcie SIM (bez konieczności wymiany), w ramach nowego Regulaminu i Cennika Pakietów Aero.
Oferta będzie rozdzielona na:
Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA w ramach Pakietów Aero;
Pakiety Aero – bez zmiany cen i GB w pakietach, bez ograniczeń prędkości, z dostępem do 5G.
Aktualnie wszystkie płatne pakiety Aero są bez sztucznych ograniczeń prędkości, a czas na ich wykorzystanie to 30 dni:
3 GB – za 5 złotych,
10 GB – za 10 złotych,
50 GB – za 30 złotych,
150 GB – za 50 złotych.
Plus przygotowuje także możliwość konwersji wpłaconego depozytu (za kartę BDI) na jeden z pakietów. Powinien powiadomić o niej na kanałach social media operatora."
źródło: https://www.tabletowo.pl/darmowy-intern ... a-formula/
...
"Opcja #2 – nadal chcę korzystać z darmowego internetu
Tak, to jest możliwe. Już nie w ramach BDI, ale nowej oferty Polkomtelu. Otóż firma podjęła decyzję o uruchomieniu z dniem 10.11.2024 r. bezpłatnej usługi, z której będzie można skorzystać na posiadanej obecnie karcie SIM (bez konieczności wymiany), w ramach nowego Regulaminu i Cennika Pakietów Aero.
Oferta będzie rozdzielona na:
Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA w ramach Pakietów Aero;
Pakiety Aero – bez zmiany cen i GB w pakietach, bez ograniczeń prędkości, z dostępem do 5G.
Aktualnie wszystkie płatne pakiety Aero są bez sztucznych ograniczeń prędkości, a czas na ich wykorzystanie to 30 dni:
3 GB – za 5 złotych,
10 GB – za 10 złotych,
50 GB – za 30 złotych,
150 GB – za 50 złotych.
Plus przygotowuje także możliwość konwersji wpłaconego depozytu (za kartę BDI) na jeden z pakietów. Powinien powiadomić o niej na kanałach social media operatora."
źródło: https://www.tabletowo.pl/darmowy-intern ... a-formula/
-
- Stały użytkownik forum
Tutaj artykul (recenzja) z aktualizacja sprzed tygodnia:
https://zaradnyfinansowo.pl/darmowy-internet-aero2/
https://zaradnyfinansowo.pl/darmowy-internet-aero2/
-
- Stały użytkownik forum
Czy dobrze rozumiem, że w przypadku bezpłatnego dostępu zostanie zlikwidowany obowiązek przepisywania captcha?
Jeśli tak, to ciekawe czy taka karta zadziała prawidłowo w centrali alarmowej albo lokalizatorze dla psa.
Jeśli tak, to ciekawe czy taka karta zadziała prawidłowo w centrali alarmowej albo lokalizatorze dla psa.
-
Jak kupisz pakiet i on wygaśnie to do końca okresu jego ważności (30 dni) będziesz miał lejek 512 bez kapcia. Poza pakietem to ona zdaje się ma w ogóle nie działać poza stroną do zakupu pakietów.
-
- Guru bezprzewodowy
Z tym Areo to nigdy nie było wiadomo co do końca co oznacza ,pisali jedno , a rzeczywistość była inna... ( pamiętam wysokie wymagania postawione modemowi , w rzeczywistości działały wszystkie).
Tak samo teraz , nie wiadomo czy chodzi o likwidację samego BDI ( usługi , którą obiecali w zamian za pasmo) , a internet ciągle będzie możliwy ( pod inną nazwą)....
Także wszystko wyjdzie w swoim czasie , na razie to domysły...
Tak samo teraz , nie wiadomo czy chodzi o likwidację samego BDI ( usługi , którą obiecali w zamian za pasmo) , a internet ciągle będzie możliwy ( pod inną nazwą)....
Także wszystko wyjdzie w swoim czasie , na razie to domysły...
-
- Stały użytkownik forum
W zasadzie racja. No to poczekamy i zobaczymy, kartę mam 

- onken
- ** Moderator **
Ale karta chyba ta stara już nie będzie działać.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
"Oferta będzie dostępna na kartach SIM Bezpłatnego Dostępu – bez konieczności ich wymiany." (https://aero2.pl/nowe-pakiety-aero/)
- onken
- ** Moderator **
Ok, czytałem gdzieś że można je zwracać i oddadzą kasę więc zasugerowałem się że przestanie działać.
Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile / Orange oraz Play
Cena - 60 zł za m-c
Play - 70 zł za m-c
Kontakt na PW
-
- Stały użytkownik forum
Póki co te komunikaty na stronie są niejednoznaczne i enigmatyczne, ale jest nadzieja
Na facebook'u w komentarzach znalazłem taką wypowiedź z profilu Aero2 (już nie w temacie kart, tylko warunków BDI):

Na facebook'u w komentarzach znalazłem taką wypowiedź z profilu Aero2 (już nie w temacie kart, tylko warunków BDI):
A w innym komentarzu z tego samego profilu:W ramach nowej usługi prędkość Internetu do 512 kb/s będzie dostępna bez żadnych opłat. Zakup pakietów internetowych pozostaje opcjonalny. Klienci, którzy są zainteresowani korzystaniem z Internetu bez ograniczeń prędkości, będą mieli możliwość zakupu dodatkowych pakietów, jednak decyzja o ich nabyciu będzie w pełni dobrowolna. Szczegółowe informacje będziemy udostępniać 10.11.24 r.
W nowej usłudze nie będzie konieczności wpisywania kodów CAPTCHA, co znacznie upraszcza korzystanie z Internetu. Zaznaczamy, że zakup pakietów internetowych pozostaje opcjonalny.
-
- Stały użytkownik forum
Z tym zwracaniem to chodzi tylko o kaucję, którą się wpłacało na początku za tę kartę SIM (pomijając koszt wysyłki). Od początku była mowa, że kaucja podlega zwrotowi. Pewnie 90% ówczesnych użytkowników o tym zapomni, ale możliwość odebrania kaucji musiała być, więc jest i oficjalna informacja w tej sprawie.
- -niXon-
a czy można jeszcze zakupić taką kartę sim z darmo internetem np do navigacji ?
-
- Guru bezprzewodowy
- -niXon-
Gratulacje!
Twój Wniosek o Użyczenie Karty SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu zarejestrowany pod numerem xxxxxx został poprawnie złożony.
Wysyłka Kart SIM BDI realizowana jest w terminie do 14 dni od momentu poprawnego opłacenia złożonego zamówienia.
Twój Wniosek o Użyczenie Karty SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu zarejestrowany pod numerem xxxxxx został poprawnie złożony.
Wysyłka Kart SIM BDI realizowana jest w terminie do 14 dni od momentu poprawnego opłacenia złożonego zamówienia.
- -niXon-
wykorzystałem pakiet próbny 30GB i na razie działa za free 512kbps..
-
- Guru bezprzewodowy
No ok , ale dlaczego miałby nie działać ?
Ja w życiu nie użyłem żadnego pakietu i też działa , i ciągle trzeba kapcia wpisywać....
Ma działać do końca roku na pewno ...
Ja w życiu nie użyłem żadnego pakietu i też działa , i ciągle trzeba kapcia wpisywać....
Ma działać do końca roku na pewno ...
- arasat
- Stały użytkownik forum
A pisze https://aero2.pl/nowe-pakiety-aero/
Bezpłatny Internet z prędkością do 512 kb/s i bez kodów CAPTCHA
Antena TECHNOLOGIC LTE dual 2 x 7 dBi, 3m H155, SMA, Huawei B315s-22, Huawei E3372, BDI Aero2, Play OdNova, Virgin Mobile
-
- Stały użytkownik forum
- -niXon-
bez kapcia 
aczkolwiek czekam aż minie 30 dni ,
czy przypadkiem nie wyłączą po miesiącu..

aczkolwiek czekam aż minie 30 dni ,
czy przypadkiem nie wyłączą po miesiącu..
-
- Guru bezprzewodowy
Podobno trzeba się zalogować na konto ( przypomnieć sobie dane logowania) i zaakaceptować regulamin w danych , wtedy zaczyna być bez kapcia.
Trudność polega wtedy , kiedy się nigdy nie logowało .... Teoretycznie login to numer iccid karty ,a pierwsze hasło to PUK ( pozniej trzeba zmienić).
Ale ja się tam nigdy nie logowałem ( tak mi się wydaje ) i niestety logowanie nie działało , ale jak zadeklarowałem chęć kupna pakietu za 5PLN to cudowanie zaczęło działać....
Także mam ten sam case , bo pakiet już zużyty , ale pakiet ważny na miesiąc , więc i kapeć nie wiadomo ,czy po tym okresie się nie pojawi...
Trudność polega wtedy , kiedy się nigdy nie logowało .... Teoretycznie login to numer iccid karty ,a pierwsze hasło to PUK ( pozniej trzeba zmienić).
Ale ja się tam nigdy nie logowałem ( tak mi się wydaje ) i niestety logowanie nie działało , ale jak zadeklarowałem chęć kupna pakietu za 5PLN to cudowanie zaczęło działać....
Także mam ten sam case , bo pakiet już zużyty , ale pakiet ważny na miesiąc , więc i kapeć nie wiadomo ,czy po tym okresie się nie pojawi...
-
- Stały użytkownik forum
Potwierdzam, że u mnie internet działa bez captcha i od pierwszego razu. To znaczy wziąłem tablet z kartą aero, który leżał nieużywany od miesiąca i rozładowany, podpiąłem do zasilania, wyłączyłem wifi, włączyłem przeglądarkę i internet zaczął normalnie działać bez wchodzenia na stronę aero, a tym bardziej wpisywania captcha.
- -niXon-
czyli stara karta aero w nowych warunkach Ci działa bez włączania żadnego pakietu ?
-
- Początkujący użytkownik forum
u mnie po wykopaniu karty z archiwum kapec byl, po zalogowaniu na strone aero i wyrazeniu obowiazkowych zgod kapec poszedl sie...
-
- Stały użytkownik forum
Nową kartę zamówiłem przed zmianą zasad i po otrzymaniu aktywowałem na niej pakiet próbny. To co opisuję wyżej to sytuacja po wygaśnięciu pakietu próbnego i wejściu w życie nowych zasad.
Powinno działać to identycznie ze starymi kartami. Tak wynika z regulaminu i FAQ.
EDIT: Tak jak kolega wyżej pisze. Trzeba się zalogować i zaakceptować regulamin. Samo raczej nie wskoczy i kapeć dalej będzie.