Spadek prędkości przy agregacji w PLAY

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Szaliczku
Początkujący użytkownik forum

Spadek prędkości przy agregacji w PLAY

Post autor: Szaliczku »

Witam.
Mam bardzo nietypowy problem z którym nikt inny chyba się nie spotkał (szukałem postów na ten temat ale nic takiego nie znalazłem).

Mianowicie mam problemy z agregacją w play na konkretnym nadajniku, gdy włączę jakąkolwiek agregację, czy to b3+b20 czy b1+b3, to na początku robi to co ma robić, czyli zwiększa prędkość, ale później, czasem po minucie, czasem po całym dniu, prędkość spada do 1-2 mb, a upload i ping zostaje bez zmian (według mnie bardzo nietypowe zachowanie), testowałem to na dwóch kartach i dwóch routerach. Po restarcie wszystko wraca do normy więc to nie wina przeciążenia nadajnika. A gdy wyłączę kompletnie agregację to ten problem nigdy nie występuje jednakże fajnie byłoby korzystać z możliwości agregacji jeżeli widzę że poprawia ona prędkość internetu.

Bardzo chciałbym się dowiedzieć co jest problemem w tej sytuacji. Najgorsze jest to że tylko play jest dostępny w mojej lokalizacji. :( (nadajnik play WEJ3301)

https://ibb.co/6HndkwL
Mig25
Guru bezprzewodowy

Re: Spadek prędkości przy agregacji w PLAY

Post autor: Mig25 »

Sam obecnie testuję Play na dwóch urządzeniach równolegle MC889A Pro i NR7103 , bo włączyli na nim n78.
I o ile MC889A PRO zmienia bandy LTE parę razy na dzień , to NR7103 jak wystartował z B7+B20+B1+B3+n78 tak od tygodnia jest a tym ( i co wejdę to tak jest , bo na nim nie mam możliwości robienia logów )
W MC889A PRO loguję i wiedzę co i kiedy się zmieniło teraz np ma B7+B1+B1+n78 od wczoraj 21... tak to wygląda:
Obrazek

Ma wyłączoną agregację B20 , bo też potrafił ją łapać podwójnie....
ODPOWIEDZ