Cześć.
Potrzebuję pomocy w doborze routera + antena kierunkowa do internatu bezprzewodowego (karta SIM) .
Generalnie będę używał tylko do kamerek przed domem i oglądania filmów na YT, więc nie mam jakiś większych wymagań.
Preferuje sieć ORANGE bo w NJU mam najkorzystniejszą dla mnie ofertę.
Jeśli chodzi Niestety w tym temacie jestem laikiem.
Moja lokalizacja: https://maps.app.goo.gl/CFrGtyZkDJdSDeU77
Jaki ROUTER i ANTENĘ kierunkową wybrać ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki ROUTER i ANTENĘ kierunkową wybrać ?
Nigdy nie mogę się nadziwić jak ktoś tak jak ty pisze ze już wybrał operatora a szczególnie NJU i o tym jakie to ma najkorzystniejsze oferty co oczywiście nie ma nic wspólnego z prawdą bo w Orange na pre-paidach i na FLEX są dużo lepsze warunki, podobnie zresztą jak i u innych operatorów. No i ten minimalizm, w mobilnym zadowalanie się niskimi osiagami w perspektywie z reguły mści sie bo prędkości zależą od obciązenia sektora na BTS-ie , przybędzie klientów np. latem i z tych marnych osiagów moze być lipa.
No i oczywiście wybór operatora niewłaściwy, trzeba być ślepym aby nie zauważyć ze się mieszka pod BTS-em innego operatora, trudno z 200m od siebie nie zauwazyć wieży 53m na której jest LTE2100+1800+800 I 5g n1 na 2100MHz w DSS z LTE2100.
Robisz sobie z nas niezłe jaja a przede wszystkim walisz sobie samobója wybierają Orange mając stację bazową konkurenta za płotem a jego ofertry na kartę pozwalają mieć np. 760GB/m-c za 3 zł bo za tyle mozna kupić startery Virgin Mobile i uruchomić co m-c pakiet 760GB/m-c za darmo, po m-cu wymienią na kolejna kartę z taka samą oferta a do tego kupić najtańszy router z 5G, jakl się dobrze poszuka to za 5 stówek a jak do LTE to pewnie MF286d czy B535-333/B268-350 za około 250-300 zł i mieć prędkość pewnie ponad 200Mb/s.
No i oczywiście wybór operatora niewłaściwy, trzeba być ślepym aby nie zauważyć ze się mieszka pod BTS-em innego operatora, trudno z 200m od siebie nie zauwazyć wieży 53m na której jest LTE2100+1800+800 I 5g n1 na 2100MHz w DSS z LTE2100.
Robisz sobie z nas niezłe jaja a przede wszystkim walisz sobie samobója wybierają Orange mając stację bazową konkurenta za płotem a jego ofertry na kartę pozwalają mieć np. 760GB/m-c za 3 zł bo za tyle mozna kupić startery Virgin Mobile i uruchomić co m-c pakiet 760GB/m-c za darmo, po m-cu wymienią na kolejna kartę z taka samą oferta a do tego kupić najtańszy router z 5G, jakl się dobrze poszuka to za 5 stówek a jak do LTE to pewnie MF286d czy B535-333/B268-350 za około 250-300 zł i mieć prędkość pewnie ponad 200Mb/s.
-
Re: Jaki ROUTER i ANTENĘ kierunkową wybrać ?
Dzięki za odpowiedź. Wsumie nie wpadlem na pomysł żeby sprawdzic wiecej operatorów. To jak bym łapał zasięg z tej wieży koło mnie to i anteny nie potrzebuje 
Popatrzyłem na oferty na stronie Virgin to jak dobrze widze lepiej kupic zwykła karte sim "na karte" niż karte "mobilny internet" tym bardziej, że dużo GB nie porzebuje.

Popatrzyłem na oferty na stronie Virgin to jak dobrze widze lepiej kupic zwykła karte sim "na karte" niż karte "mobilny internet" tym bardziej, że dużo GB nie porzebuje.