T-Mobile najtańsza opcja RWK?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
T-Mobile najtańsza opcja RWK?
Mam karte T-Mobile z której nie korzystam na co dzień, ale chce aby nie straciła ważności konta, tylko jak to zrobić najtańszym sposobem? Wiem że można za 30zl/rok. Ostatnio przez około 2 lata jechałem na opcji 1zł za 90dni, wystarczyło jedno połączenie zrobić na 90dni i wydłużało konto o rok, wychodziło 4zł na rok, ale pewnego razu zapomniałem wykonać połączenie i przepadło, a t-mobile już nie oferuje tej opcji. Ktoś zna jakiś sposób?
-
- Stały użytkownik forum
Re: T-Mobile najtańsza opcja RWK?
Po doładowaniu 5 zł przeważnie jest 5,01 na koncie. Kup pakiet "1GB na okrągło" za 5zł który wydłuży konto o 60 dni (tylko ten daje 60 dni, pakiet "1GB na raz" daje 30 dni), po tym czasie sami karnie pobiorą ten pozostały 1 grosz i wydłużą konto o kolejne 30 dni. Koszt 5zł/90 dni czyli ok 20zł rocznie. To opcja bez kombinowania ale pod warunkiem że dostaniesz 5,01 po doładowaniu. Ew. doładować za 6zł zamiast za 5, wtedy pozostanie 1zł który zabiorą ale roczny koszt urośnie do 24 zł.
Jeszcze tańsza opcja to dodatkowo wykorzystanie okresu pasywnego po utracie wychodzących, masz wtedy jeszcze 30 dni na doładowanie kiedy nie mogą wyłączyć numeru. W praktyce nawet po tych 30-tu dniach numer jest jeszcze aktywny przez kilka miesięcy ale jak nie chcesz ryzykować utraty to lepiej się trzymaj tego terminu 30 dni. Tutaj koszt 5zł na max 120 dni, ok 15zł na rok.
Swoją drogą to czy numer musi być w T-M? Może warto przenieść do innej sieci w której doładowanie 5zł wydłuża konto o rok.
Jeszcze tańsza opcja to dodatkowo wykorzystanie okresu pasywnego po utracie wychodzących, masz wtedy jeszcze 30 dni na doładowanie kiedy nie mogą wyłączyć numeru. W praktyce nawet po tych 30-tu dniach numer jest jeszcze aktywny przez kilka miesięcy ale jak nie chcesz ryzykować utraty to lepiej się trzymaj tego terminu 30 dni. Tutaj koszt 5zł na max 120 dni, ok 15zł na rok.
Swoją drogą to czy numer musi być w T-M? Może warto przenieść do innej sieci w której doładowanie 5zł wydłuża konto o rok.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Jeden numer mam w virgin mobile ale nie wiem czy nadal to mają w ofercie. 5zł doładuje i mam na rok od doładowania.
MC888 -> Orange
-
Nadal tak jest, co lepsze aktywacja najtańszego pakietu za 3 zł również przedłużała ważność o rok.
Po za Virgin jest jeszcze Fakt Mobile. Obie oferty to taryfy Play.
Rok czasu można jeszcze otrzymać w Orange po przeniesieniu numeru (dodatkowo zgarniając 1TB internetu ważnego tyle samo czasu) a po roku przenieść gdzie indziej lub przedłużyć wszystko za 29zł.
-
@droxu
Wielkie dzięki. Włączyłem tą usługę o której napisałeś. Pasuje mi taka. Kończyla mi sie ważnośc i chciałem szybko odwlec tanim kosztem, ale mozliwe że niedługo przeniose numer do Virgin Mobile. Mialem na koncie tej karty jeszcze ważne stare pieniadze 8.97zł, po aktywacji "1GB No Okraglo" pobrało z tego 5zł (zostało 3.97zł), przyszedł sms ze wazność konta wydlużyli do 22.03.2025 wiec o 30dni, ale po sprawdzeniu kodem *101# stan konta pisze jednak że wydłuzyli o 60dni do 22.04.2025 więc miałeś rację.
Tylko teraz tak - to jest usluga cykliczna, więc kiedy oni mi pobiorą kolejne 5zł -za 30 dni czy za 60dni?
A gdybym pare dni przed przed końcem wazności np. 20.04.2025 dezaktywował tą usługe, doładował konto za 5zł (na all mozna za 4.35zl doladowac) i znowu właczył tą uslugę cykliczną. To wtedy mialbym zawsze na koncie 3.97zł, nie musiałbym sie martwić czy po doładowaniu bedzie 5 czy 5.01.
Wielkie dzięki. Włączyłem tą usługę o której napisałeś. Pasuje mi taka. Kończyla mi sie ważnośc i chciałem szybko odwlec tanim kosztem, ale mozliwe że niedługo przeniose numer do Virgin Mobile. Mialem na koncie tej karty jeszcze ważne stare pieniadze 8.97zł, po aktywacji "1GB No Okraglo" pobrało z tego 5zł (zostało 3.97zł), przyszedł sms ze wazność konta wydlużyli do 22.03.2025 wiec o 30dni, ale po sprawdzeniu kodem *101# stan konta pisze jednak że wydłuzyli o 60dni do 22.04.2025 więc miałeś rację.
Tylko teraz tak - to jest usluga cykliczna, więc kiedy oni mi pobiorą kolejne 5zł -za 30 dni czy za 60dni?
A gdybym pare dni przed przed końcem wazności np. 20.04.2025 dezaktywował tą usługe, doładował konto za 5zł (na all mozna za 4.35zl doladowac) i znowu właczył tą uslugę cykliczną. To wtedy mialbym zawsze na koncie 3.97zł, nie musiałbym sie martwić czy po doładowaniu bedzie 5 czy 5.01.
-
- Stały użytkownik forum
Sorry, zapomniałem dopisać że jak nie potrzebujesz internetu to najlepiej ten pakiet od razu wyłączyć. Pakiet sam się odnawia co 30 dni a jak nie ma kasy na koncie to przechodzi w stan zawieszenia i nie pamiętam po jakim czasie się dezaktywuje. Dlatego żeby nie zapomnieć lepiej od razu wyłączyć.
-
Tak zrobię, dezaktywuję go, a za jakiś czas może znowu aktywuję, albo w między czasie może przeniose do innej sieci. Ważne że mam 90 dni spokoju za 5zł.
Regulamin „GB NA OKRĄGŁO”:
6.4. Dezaktywacja pakietu nie powoduje skrócenia Ważności Konta na połączenia wychodzące.
Jeszcze raz Wielkie Dzięki.
Regulamin „GB NA OKRĄGŁO”:
6.4. Dezaktywacja pakietu nie powoduje skrócenia Ważności Konta na połączenia wychodzące.
Jeszcze raz Wielkie Dzięki.
-
Zmienie za jakiś czas na Virgin lub Fakt jak piszecie. Dzięki wszystkim za pomoc.